2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Titokzatos vevő egy Fejér megyei árverésen

2015. december 16., szerda 17:51, frissítve: csütörtök 15:31

Több mint félmilliárd forintot költött egy titokzatos vevő az egyik Fejér megyei árverésen. Két, egybefüggő parcellát vett meg a Velencei-tó környékén. A két területet vagy még mindig egy milliárdos nagyvállalkozó agrárcégei bérlik, vagy már hónapok óta Mészáros Lőrinc.

Négy nagy értékű parcellát árvereztek el Székesfehérváron. Mind a négy egybefüggő tábla, és az is közös bennük, hogy a Velencei-tó környékén terülnek el.

A 233 hektáros területre egy érdeklődő volt, aki kikiáltási áron – csaknem 387 millióért – vihette el. Nem volt verseny a legnagyobb földdarabért sem. Ez 328 millió forintért kelt el. Licit egyetlen területért folyt, a legkisebbért, amely az előbbihez hasonlóan Zichyújfalu határában fekszik. A 160 milliós kikiáltási árat 192 millió forint fölé tornázták fel. A nyertes ugyanaz a személy volt, aki a 328 milliós parcellát elvitte. Kilétét titkolta.

– Semmilyen felvételt ne készítsenek se rólam, sem a ruhámról, se a táskámról, se a táblámról, se a hangomról, se a képmásomról, se az arcomról, semmilyen szinten semmiről.
– Kit képviselt az árverésen? L. Simon László feleségét, Mészáros Lőrincet, Leisztinger Tamást?
– Egyiket sem!
– Miért nem válaszol akkor?

A négy parcellában az is közös, hogy valamennyit olyan agrárcégek bérlik 2018-ig, amelyek a milliárdos nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartoznak vagy tartoztak. Egy februári, de azóta sem kommentált sajtóhír szerint ugyanis Leisztinger Tamás helyére Mészáros Lőrinc lépett a társaságokban.  

Zichyújfalu és Agárd között fekszik egyébként L. Simon László családi panziója. A Miniszterelnökség államtitkára szintén gazdálkodik, felesége vett is már földet árverésen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!