2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Titok, hogy indul-e eljárás Rogán ellen

,

2016. július 26., kedd 18:35, frissítve: kedd 18:54

Egyelőre titok, hogy indul-e eljárás Rogán Antal ellen hivatali vesztegetés gyanúja miatt. A Magyar Nemzet úgy tudja: a döntést már meghozta a Központi Nyomozó Főügyészség, de arról először a feljelentőt kell tájékoztatniuk. Amennyiben nyomozást rendelnek el, kezdeményezhetik a propagandaminiszter mentelmi jogának felfüggesztését is.

A tárcavezető ellen a PM és a fideszes Tényi István is feljelentést tett, miután a Prisztás-gyilkosságért elítélt Portik Tamás azt állította: a fideszes politikusnak korábban tízmillió forintnyi kenőpénzt adott át euróban. Tényi István egyelőre nem kapott értesítést arról, hogy indít-e nyomozást az ügyészség.

„Hogyha egy feljelentést elutasítanak és én nem vagyok sértettje ennek az ügynek, akkor nem tehetek panaszt az ügyészi határozattal szemben. Ellenben hogyha elutasító határozatot kapok, akkor nyilván meg fogom vizsgálni, és ha úgy látom, akkor lehet, hogy további bejelentést fogok tenni” – mondta Tényi István, a Fidesz V. kerületi szervezetének tagja.

A feljelentéseiről ismert politikus jelezte: a Vizoviczki-ügyben is feljelentéskiegészítéssel fog élni a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ellen.

A Jobbik azt szeretné, hogy amennyiben az ügyészség nyomozást indít az ügyben, akkor a parlament adja ki Rogán Antal mentelmi jogát. „Szeretnénk felszólítani azokat a képviselőket, akik majd döntenek, hogyha kéri a nyomozóhatóság Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését, hogy köztörvényes bűncselekményről van szó, hivatkozva arra, amit folyamatosan évek óta mondanak. A Jobbik azt szeretné, hogy a mentelmi jogot töröljük el teljesen. Ők folyamatosan arra hivatkoznak, hogy köztörvényes bűncselekmények esetében kiadják a mentelmi jogot,  szeretnénk, ha ebben az esetben is így lenne” – hangsúlyozta Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője.

A Központi Nyomozó Főügyészség adásunkig nem adott tájékoztatást arról, hogy indít-e nyomozást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!