2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Titkolózik reklámbevételeiről a TV2

,

2017. március 1., szerda 12:47, frissítve: szerda 15:51

Titkolózik a tavalyi reklámbevételeiről az Andy Vajna tulajdonába tartozó TV2. Korábbi gyakorlatával ellentétben ugyanis idén nem mondta meg, hogy mekkora állami reklámbevételre tett szert 2016-ban. A TV2 cáfolta a történteket a Hír TV-hez eljuttatott közleményében.

A 24.hu iparági források alapján azt írja, az adatok hiányában az sem derül ki, hogy tavaly a teljes magyar reklámpiacnak milyen volt a teljesítménye 2015-höz képest.

Szakértők szerint a Mészáros Lőrinchez is köthető vezetés azért nem adja le az egyébként közérdekű, tehát nyilvánosnak minősülő adatokat, mert a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete(MEME) idén már azt is vizsgálja, hogy a csatornák mennyi pénzt kaptak az államtól, illetve a piactól.

Az Együtt országos politikai tanácsának elnöke, Szigetvári Viktor felháborítónak tartja, hogy az adófizetői pénzből fideszes kézbe került televízió titkolózik a reklámbevételeiről. A politikus közleményében azt ígéri: „kormányváltás után minden indokolatlan pénzt visszavesznek a TV2-től”. Ezzel együtt felszólítja Rogán Antalt, Habony Árpádot, Dirk Gerkenst és társaikat, hogy az állami pénzből finanszírozott csatornájuk gazdálkodásával azonnal számoljanak el.

A TV2 Csoport a Hír TV-hez eljuttatott közleményében azt írta, a sajtóban megjelentek nem felelnek meg a valóságnak, mivel a TV2 a „korábbi évek metodikáját követve a megadott határidőre közölte” a 2016-os reklámköltéseikkel kapcsolatos adatokat a MEME által kijelölt EY-jal. Hozzáteszik: „az, hogy a szakmai szervezetek a mai napon nem kommunikálták a televíziós piac változását, nem róható fel a TV2-nek”. Közleményüket azzal zárják, az MRSZ és a MEME illetékesei tudják megadni a választ a kérdésre.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!