2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

TI: Szabálytalanság esetén sem zárná el a pénzcsapot Brüsszel

Hír TV

2017. november 25., szombat 10:32, frissítve: szombat 12:41

Nem valószínű, hogy felfüggesztené az Európai Bizottság a Magyarországnak járó uniós támogatások kifizetését, még akkor sem, ha találnak szabálytalanságokat a pénzek felhasználásában – mondta Newsroom című műsorunkban Nagy Gabriella, a Transparency International közpénzügyi programjának vezetője.

Nagy Gabriella az egész héten át tartó uniós audittal kapcsolatban úgy fogalmazott, a konkrét végeredményéhez még időre van szükség, de egy elmarasztaló jelentés esetén is tárgyalás kezdődik majd a kormány és a bizottság között, aminek során akár politikai kompromisszumok is születhetnek, hogy ne függesszék fel a támogatások folyósítását.

„Erre akkor kerülhet sor, hogyha rendszerszintű problémát tárnak fel. De még ebben az esetben is az egyik utolsó intézkedése a bizottságnak a támogatások felfüggesztése. Ilyenkor még hogyha ilyen szakmai álláspontja van is a bizottságnak, elég hosszas egyeztetés kezdődik a kormánnyal, amikor a kormány jól tud úgy egyet előre, kettőt hátra lépni, hogy kimagyarázza ezeket az ügyeket. Ezzel kapcsolatban is kicsit szkeptikus vagy óvatos lennék” – fejtette ki Nagy Gabriella.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!