2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Terrorveszélyhelyzet: nemzeti konzultáció indulhat

2016. február 10., szerda 10:28, frissítve: csütörtök 07:02

Nemzeti konzultáció indulhat a terrorveszélyhelyzet elrendelését lehetővé tevő alkotmánymódosításról.

A Vs.hu információi szerint a Fidesz és a KDNP lillafüredi frakcióülésén dönthetnek, hogy a választókat pontosan miről kérdezik majd meg a kérdőívekben. Korábban Rogán Antal már beszélt arról, hogy az emberekhez fordulnak, ha az ellenzékből senki nem szavazza meg az alkotmány módosítását.

Szigetvári: A pénzt az egészségügyre kellene költeni

Az ellenzék továbbra is azt kifogásolja, hogy a kormány a demokratikus alapjogokat is korlátozó intézkedésekre kapna lehetőséget. A kétharmados többség valószínűleg így nem is lesz meg a parlamentben. Az Együtt elnöke a Reggeli járatban arról beszélt: a nemzeti konzultációra szánt pénzt az oktatásra vagy az egészségügyre kellene költeni, mert a Fidesz ki tudna egyezni az ellenzékkel, ha valóban akarna.

Nem támogatja a javaslatot az MSZP

A társadalom megosztásáról és az ellenzék bűnbaknak való beállításáról szól a kormánypártok alaptörvény-módosítása – jelentette ki Molnár Zsolt. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: pártja jelenlegi formájában nem támogatja a javaslatot.

„Nem azt gondoljuk, hogy ad absurdum nem lehet jogos egy különleges jogrend alkalmazása, hanem az arányokat kellene eltalálni. Azt kell látni, hogy terrorveszélyhelyzetben – amikor még nem történt semmi, csak egy vélelmezés van – arányos-e egy ilyen jogkorlátozás. Nem azt vitatjuk, hogy a kormánynak lehet ilyen jogosítványa, hanem, hogy ilyen arányú jogkorlátozásra kerüljön sor” – nyilatkozta Molnár Zsolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!