2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Teréz körúti robbantás: Bakondi szerint nem késtek a tájékoztatással

2016. szeptember 28., szerda 17:48, frissítve: csütörtök 15:23

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint nem késett a tájékoztatással az országos rendőrfőkapitány, amikor húsz órával a Teréz körúti robbantás után állt a sajtónyilvánosság elé. Bakondi György szerint Papp Károly kivárta, amíg érdemi információkkal tud szolgálni. Közben a múlt szombat hajnali robbantásban megsérült rendőr nő állapota javul, de úgy tudni, még nem hallgatták ki.

„Megkérdeztük, mert itt szokott egy hajléktalan aludni, és ez a Pali nevezetű hajléktalan két napja nincs itt, nem látják a hajléktalanok, két napja eltűnt” – mondta egy nő. A rendszeresen ott időző hajléktalan három nappal a Teréz körúti robbantás után sem volt az elhagyott bolt előtt. A szombat éjjel történt detonációra már csak néhány üvegszilánk és az omladozó vakolat emlékeztet.

„Kétséget kizáróan megállapítottuk, hogy a rendőreink voltak a támadás célpontjai. Úgy ítélem meg, hogy az őket ért támadás az egész magyar rendőrséget ért támadás” – mondta Papp Károly még vasárnap. Az országos rendőrfőkapitány húsz órával a történtek után állt a sajtó elé.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint előbb nem lehetett volna érdemi információval szolgálni:

– Nagyon bonyolult helyzet volt, óriási tömeg, és egy óriási nagy területnek a helyszínelését kellett elvégezni.
– De ettől még egy ember el tudja mondani, hogy „dolgozunk”?
– Mit? Hogy felrobbant egy bomba? Hát, az már be lett jelentve, kiment a közlemény. A főkapitányt megkérdezték, hogy nem lehetne már gyorsabban ezt a helyszíni szemlét. Ő azt mondta, hogy neki nem áll módjában a helyszíniszemle-bizottság vezetőjét utasítani, és nem is tanácsos, ez olyan, mintha úgy kezdünk el operálni, hogy nincs megfelelő diagnózisa az orvosnak, abból mindig csak baj lesz.

Sajtóinformációk szerint felébresztették a mély altatásból, és kiengedték az intenzív osztályról a megsérült rendőr nőt. Állapota javul, de továbbra sem tudták kihallgatni a történtekkel kapcsolatban. A nemzetbiztonsági bizottság jövő hétfőn is foglalkozik a robbantással.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!