2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Tényleges életfogytiglant kért az ügyész a cigánygyilkosságok vádlottjaira

Tényleges életfogytiglant kért a cigánygyilkosságok első-, másod- és harmadrendű vádlottjaira az ügyész a per szerdai tárgyalásán. A negyedrendű Cs. István 15 év börtönt kaphat.

Galgagyörk, Piricse, Nyíradony, Tarnabod, Nagycsécs, Alsózsolca, Tatárszentgyörgy, Tiszalök, Kisléta. Az ügyészség szerint a négy vádlott 2008 júliusa és 2009 augusztusa között kilenc településen követett el támadást, összesen hat embert gyilkoltak meg, köztük egy ötéves kisfiút.

Az ügyész perbeszédében azt mondta: először ablakokon lőttek be, az idő előrehaladtával azonban egyre erősödött bennük a rasszista indíttatású emberölési szándék. Személyiségzavarosak, de beszámíthatóak.

„K. István és Cs. István vallomásaiból egyértelműen megállapítható, hogy a vádlottak az úgynevezett cigánybűnözéssel szembeni fellépés örvén adtak felmentést maguknak a mindenkire érvényes erkölcsi és jogi normák betartása alól, mert a kétségtelenül meglévő társadalmi problémákat így ürügyként használhatták fel arra, hogy a cigányokat ne tekintsék magukkal egyenlő embertársaiknak” – fogalmazott Szabó Zsolt.

Az elsőrendű és a másodrendű vádlott, K. Árpád és K. István beismerte azokat a támadásokat, ahol nem volt halálos áldozat. A harmadrendű P. Zsolt végig tagadott. Terhelő vallomást a negyedrendű vádlott, Cs. István tett rájuk, aki sofőrként segítette őket a két utolsó alkalommal. Ezeket enyhítő körülménynek nevezte az ügyész. „Cs. Istvánnak a kislétai bűncselekmény után tanúsított egyes megnyilvánulásaiban a megbánás jelei is mutatkoztak” – fogalmazott Szabó Zsolt.

Az ügyész az első-, másod- és harmadrendű vádlottra a legsúlyosabb büntetést kérte: tényleges életfogytiglani szabadságvesztést. A negyedrendű Cs. István 15 év börtönt kaphat.

Az alsózsolcai sértettek ügyvédje kevesellte az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés vádját. „Ez megvalósította a népirtás bűntettét, ezért tisztelettel indítványozom, hogy a törvényszék ebben is állapítsa meg a vádlottak bűnösségét” – fogalmazott Csonka Árpád. A tárgyalás pénteken a védők perbeszédeivel folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!