2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tényleg megszűnhet a letelepedési kötvény

,

2016. október 25., kedd 09:27, frissítve: hétfő 20:21

Miközben a kormányzati sajtó azt kommunikálja, hogy a miniszterelnök nem enged a Jobbik zsarolásának, a HVG.hu szerint immár biztos, hogy megszűnik a letelepedési kötvény.

Kivezetéséről akár két hét múlva szavazhat is a parlament, még a migrációellenes alaptörvény-módosítás előtt. A hírportál azt írja, hogy Orbán Viktor már a kormánypártok szeptember eleji, balatonfüredi frakcióülésén felvetette a letelepedési kötvény megszüntetését. Igaz, nem az ellenzéki tiltakozásokkal és nemzetközi kockázatokkal indokolta a lépést, hanem gazdasági okokkal. Az egymilliárd euró értékű kötvényért cserébe 18 ezer szír, iraki, orosz és – többek között – kínai jutott magyar tartózkodási engedélyhez.

A Párbeszéd elnökségi tagja szerint a letelepedési kötvények fiktívek, amelyeknek kifizetését mielőbb le kell állítani, és vizsgálatot kell indítani, hogy hol történt korrupció. Barabás Richárd szerint az is kiderült, hogy a kötvényeket nemcsak gazdag befektetők vásárolhatják, hanem bárki vehet ilyet akár hitelre is. „Ezek a közvetítőcégek nem a magyar államkötvényt forgalmazzák, hiszen azt nekik kell bejegyezni névértéken, hanem kiadnak egy másik fiktív kötvényt, amelyet megkapnak a kínai befektetők. Felmerül sajnos a gyanú, hogy ez esetben nem befektetőkről, hanem olyan fiktív szereplőkről, olyan strómanokról beszélhetünk, akik ilyen vagy olyan formában valószínűleg utóbb vissza fogják osztani a Fidesz közeli cégeknek, visszaosztják Rogán Antalnak és a haveri körének” – fogalmazott Barabás Richárd.

Mint arról korábban beszámoltunk, közben a Jobbik azt szeretné elérni, hogy minden menekültügyi törvény módosítását abszolút kétharmados többséghez kössék, csakúgy, mint az alaptörvényét. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!