2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Telt házzal üzemel a legnagyobb borsodi hajléktalanszálló

Telt házzal működik Borsod megye legnagyobb hajléktalanszállója, de az intézmény vezetője szerint senkinek nem kell az utcán aludnia. A krízisidőszakban mindenkit befogadnak, akinek éjszakai szálláshelyre van szüksége. A hideg időjárás miatt egyre több a vendég a szervezet Nappali Melegedőjében, és a Népkonyhát is sokan igénybe veszik.

  • Telt házzal üzemel a legnagyobb borsodi hajléktalanszálló

A Magyar Vöröskereszt minden nap kétszáz tányér meleg ételt, és ennél is több hideg élelmiszercsomagot oszt ki a hajléktalanoknak miskolci népkonyháján.

„Nekem nagyon sokat jelent a Vöröskereszt, én 15 éve, hogy itt vagyok, és úgy mondva, hogy le a kalappal” – mondta Farkasné Kiss Andrea.

A hideg beköszöntével a nappali melegedőt is egyre többen veszik igénybe. Vannak, akik évek óta a szervezet segítségével vészelik át a teleket.

„'69 óta voltam a Vasgyárban, 2009-ig, közel negyven, sőt, negyven évet. Ha nem szűnik meg a munkahelyem, akkor nem kerültem volna ide. De sajnos, mivel, hogy nem tudtam fizetni az albérletemet, az OTP-t, stb, ezért kerültem ide a Vöröskereszthez. Felkaroltak itt, aránylag meg vagyok mindennel elégedve” – mondta Csorba Pál.

Tavaly október közepétől tilos életvitelszerűen az utcán élni, ezért a Vöröskereszt Borsod megyei szervezete egy 20 fő elhelyezésére alkalmas befogadó szálláshelyet nyitott az érintettek számára. Emellett a megye legnagyobb hajléktalangondozó központja 320 férőhellyel várja a rászorulókat.

„Azt is mondhatnám, hogy már telt házzal működünk. De természetesen bárki idejön, bárkinek szüksége van éjszakai elszállásolásra, nappali melegedő igénybevételére, akár ingyenes étkezésre, az az intézményünkben igénybe veheti, és nem számít az, hogy mennyi a férőhelyünk, mindenkit befogadunk, mindenkinek tudunk biztosítani egy pótágyat éjszakára” – mondta Duberné Dunaveczki Éva, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Hajléktalangondozó Központjának intézményvezetője.

A három hajléktalanokkal foglalkozó miskolci szervezet közül csak a Vöröskereszt által fenntartott intézményben tudnak nőket elhelyezni és csak itt működik éjjeli menedékhely.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Több bűncselekmény elkövetésének gyanúját is felveti Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányának külföldi finanszírozása, illetve annak gyakorlati megvalósítása – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére ifj. Lomnici Zoltán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!