2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Telt ház van a szállodákban karácsonykor

2016. december 26., hétfő 18:03

Sokan már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a helyüket, a szilveszteri időszakhoz közelít a forgalom. Az egyik legnagyobb hazai szállásközvetítő szerint: a vendégek ilyenkor főleg a szezonális programokat és a fürdőlehetőségeket keresik.

Pihenés kilátással a Dunakanyarra, majd egy finom ebéd, végül olvasás a bárban egy itallal. Voltak, akiknek így telt karácsony második napja.

Egy négygyerekes család Budapestről érkezett Visegrádra. Ők már évek óta pihenni mennek karácsonykor.

„Kicsit drágább, de tény, jobban megéri. Inkább fizet az ember többet, nincs akkor készülődés meg mosogatás meg szenteste után elvonulás a szobákba. Így legalább a négy napot együtt töltjük” – mondta el Bálint László.

Mások a kutyájukat is magukkal hozták.

– Három napra és Budapestről.

– Barátokkal?

– Barátokkal, igen.

Egy visegrádi szálloda az utóbbi napokban már csak lemondás esetén tudott új vendégeket fogadni. A tapasztalatok szerint: az ünnepi időszakra egyre hamarabb elfogynak a helyek.

„Most úgy ősz vége felé kezdődött el a foglalás, és viszonylag gyorsan be is teltek a szobák. Tehát karácsony előtt 2-3 héttel már nem volt szabad szobánk” – mondta Balogh-Thoma Anett, a Hotel Silvanius marketingmenedzsere.

Egy siófoki szálloda is megtelt. Az ünnepre tekintettel a hotelben külön programokkal és ételekkel készültek.

„Nálunk a lakóegységek úgy vannak kialakítva, hogy nagy létszámban is tudnak egy lakóegységben lakni, és igyekszünk programok és ételek szintjén a karácsony meghittségét megteremteni. Aki szeretett volna, az külön tudott egy karácsonyfa-bekészítést kérni a lakóegységébe, és a büféasztalos vacsoránál karácsonyi fogások, halászlé, halak, mákos guba és egyéb tésztafélék, a bejgli az elmaradhatatlan” – nyilatkozta Kiss Annamária, a Hotel Wellamarin Zamárdi értékesítési és marketingvezetője.

A szezonra jellemző programok és a fürdőlehetőség – ezek vonzzák ilyenkor a legtöbb vendéget, az egyik legnagyobb szálláshely-közvetítő szerint. Egy átlagos hosszú hétvégéhez képest most 40 százalékkal több foglalást regisztráltak.

„A karácsonyi szezon, az teljesen telt házas lesz az országban. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a karácsony lett a második szilveszter, mert a 2016-os évben ugyanannyi foglalás érkezett már a karácsonyi időszakra, mint a szilveszterire, erre az időszakra már nem nagyon fogunk találni magunknak szabad szobát” – ismertette Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezetője.

A szállodákban újévig telt ház várható, de a karácsonykor pihenő családokat szilveszterkor a bulizó baráti társaságok váltják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!