2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Teljhatalmat kapott Botka

2017. május 27., szombat 17:15, frissítve: szombat 19:37

Elsöprő többséggel választotta miniszterelnök-jelöltnek Botka Lászlót az MSZP kongresszusa, aki ezzel lényegében teljhatalmat kapott a pártján belül a 2018-as voksolásig. Botka beszédében keményen ostorozta Orbán Viktort, akit a nemzet legnagyobb árokásójának nevezett, azt mondta, neki lesz köszönhető, ha kétsebességes Európa lesz, és ha hatalmon marad, a vesztes oldalon lesz az ország. Adómentes minimálbért, megélhetési minimumot és 13. havi nyugdíjat ígért, és azt, hogy stadion helyett kórház és iskolafejlesztés lesz, ha megválasztják.

„Egyet most itt megígérek. Mindent meg fogunk tenni és nem fogjuk elszúrni” – jövőre leváltják a kormányt Molnár Gyula szerint, aki ehhez igazi baloldali programot valamint hiteles és erős miniszterelnök-jelöltet ígért. A szocialisták elnöke továbbra is bízik a demokratikus pártok választási együttműködésében.

„Készen állunk arra, hogy lemondjunk az önállóságunk egy részéről, készen állunk arra, ha kell, lemondunk a partnereink javára, de az ország érdekében, előjogokról, programpontokról, elképzelésekről, ha kell körzetekről, de csak egy esetben, ha a cél a győzelem. Csak azokkal tudunk együttműködni, akik 2018-ban két vállra kívánják fektetni a Fidesz-hatalmat” – mondta Molnár Gyula.

Az már korábban kiderült, hogy az MSZP Botka Lászlóval vág neki a 2018-as választásnak. Szeged polgármesterét, a párt kongresszusa ma hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté választotta.

Megválasztása esetén megélhetési minimumot vezetne be, béreket emelne, stadionok helyett kórházakat és iskolákat fejlesztene, atomenergia helyett a megújuló energiaforrásokat támogatná és visszaadná a 13. havi nyugdíjat. Választási szlogenét pedig többször is elismételte.

Botka László a Fideszt a nemzet gyilkosának, Orbán Viktort pedig a nemzet legnagyobb árokásójának nevezte.

„Elég volt Orbánból, elég volt a fideszes rémuralomból, elég volt a szolgaságból, elég volt az arrogáns miniszterekből, elég volt a milliárdos gázszerelőkből, elég volt a gyűlöletkeltésből, elég volt az emberek egymás ellen hergeléséből” – mondta Botka László.

Botka László bejelentette: jövő héten Brüsszelbe utazik, hogy világossá tegye, a magyarok az Európai Unió tagjai akarnak maradni, a Fidesz pedig nem a magyarok érdekeit képviseli.

A teljes beszéd itt megtekinthető:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!