2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Teljes a káosz: Bánki országosan tartana népszavazást

2017. február 21., kedd 10:37, frissítve: kedd 10:39

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke szerint az egész ország véleményét ki kell kérni, mivel a nemzeti költségvetést is érinti az olimpiarendezés.

Miközben a főpolgármester lehetségesnek tartja, hogy Budapest kihátrál, és még a népszavazás kiírása előtt visszavonja az olimpiai pályázatot, az egyik fideszes képviselő országos referendumról beszél.

Kósa már magyarázkodik

Magyarázkodik a Fidesz frakcióvezetője, miután megkapta a magáét a főpolgármestertől. Kósa Lajos szerint Tarlós István félreértette az olimpiai pályázatról tett kijelentéseit. Bővebben >>>

Bánki Erik az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: az olimpia nemzeti ügy, ezért az egész ország véleményét ki kellene kérni. A parlament gazdasági bizottságának elnöke ezt azzal indokolta, hogy bár a fejlesztések jó része Budapestet érintik, mégiscsak a nemzeti költségvetést terhelik bizonyos kiadások.

Egy decemberi Kúria-döntés alapján ugyanakkor az olimpia ügyében országos népszavazást nem is lehet kiírni.

Pártügy

Orbán Viktor miniszterelnök szerint egy nemzeti ügyből pártügy lett, pártügyként pedig az olimpiát nem lehet diadalra vinni.

Nincs visszalépés

A Magyar Olimpiai Bizottságnál nincs napirenden a rendezéstől való visszalépés. Borkai Zsolt, a szervezet elnöke úgy fogalmazott, hogy a MOB-nak egyetlen dolga van, hogy támogassa a budapesti ötkarikás játékokat.

A Budapesti Olimpiaért Mozgalom továbbra is támogatja, hogy a magyar főváros ötkarikás játékokat rendezzen, valamint támogatja a népszavazás megtartását is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!