2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Telefonterror

Ahogyan várni lehetett, az elzavart igazgatót azonmód szabadságharcossá nevezte ki a liberális fősodor – írja Pilhál György publicista, a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amit változtatások nélkül közlünk.

  • Telefonterror

Most, hogy az orbáni terrorállam szőrös mancsa kiragadta a magyar diákság kezéből az okostelefont (legalábbis a tanórák idejére), ismét barikádemelésre készül a vakációból hazatért forradalmi ifjúság megvezethetőbb, maflábbik fele. 

Azok a tanulók, akik elhiszik: alapvető emberi jogaiktól fosztja meg őket az új rendelet, melynek értelmében ezentúl a hét öt napján a napi 24 helyett csupán 16 órán át nyomkodhatják az okosteló billentyűzetét.

Fölerősítette a történetet, hogy a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatója mindjárt a rendelet megjelenésekor bejelentette, ő bizony nem veszi el a diákok mobiltelefonjait – mire a munkáltató belügyminisztérium nemes egyszerűséggel kirúgta a hőst alakító direktort. Persze, ahogyan várni lehetett, az elzavart igazgatót azonmód szabadságharcossá nevezte ki a liberális fősodor. Hétfőn reggel, a tanévnyitó előtt már zajos tiltakozást szerveztek a gimnázium bejárata elé; a tantestület pedig hitet tett amellett, hogy „az elmúlt 24 év során meghatározóvá vált szellemiség, amelynek legfontosabb alkotóelemei a humánum és diákközpontúság, a gondolkodásra és alkotásra ösztönző légkör, a befogadó közösség, megőrződik”. (Hogy ennek mi köze van a telefonrendelethez, azt ne tőlem kérdezzék.) A diákoknak persze láthatóan tetszett a rendhagyó évnyitó. Naná! Jó buli a forradalmárosdi, olyan negyvennyolcas, ötvenhatos izé, csak most épp a szabad telóhasználatért küzdenek… Végül is tökmindegy, nem?

Míg a felajzott kommenteket olvasom, azon merengek, vajon más, több ezer tanintézetben miért nem tiltakoznak az igazgatók, pedagógusok az „okostelefontalanítás” ellen? Csak nem azért, mert helyesnek tartják? (Költői a kérdés.)

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!