2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

TEK-esek teperték le a Szegedi Tudományegyetem oktatóját

2017. április 25., kedd 14:15

Legálisan tartott riasztófegyvere miatt TEK-esek teperték a földre a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának elismert adjunktusát, a számítógépét és az adathordozóit is lefoglalták. A tanárt állítólag az egyetem rektora jelentette fel, de most ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Braunitzer Gábor, az SZTE adjunktusa a Délmagyarországnak elmondta, van egy engedéllyel viselt riasztópisztolya (gázzal működő, nem halálos önvédelmi eszköz), melyet februárban a munkahelyén, az egyik laboratóriumban szeretett volna megtisztítani, mert ott rendelkezésre állnak az ehhez szükséges eszközök. A laboratóriumban akkor hallgatók sem voltak, így a fegyver tisztításával nem sértett törvényt (a fegyvertartási törvény szerint úgy lehet elővenni a fegyvert, ha azzal az ember másokat nem veszélyeztet).

Ebből aznap még semmi baj nem lett, négy nappal később viszont az utcán négy TEK-es az útját állta, kérdezés nélkül leteperték, majd bevitték a rendőrkapitányságra. Később házkutatást tartottak nála és az édesanyja kecskeméti lakásán is, és lefoglalták az adjunktus számítógépét, az elektronikus adathordozóit és a fegyverét. Később azt mondták neki, hogy Szabó Gábor, az egyetem rektora tett feljelentést ellene, amiért a laboratóriumban fegyvernek látszó tárgyat tisztított. A feljelentés után ráadásul az SZTE azonnali hatállyal fel is mentette, az ügyben az egyetem sajtóosztálya annyit közölt, szerintük „ilyen eszköz felbukkanása az egyetem területén nem egyeztethető össze az ott folyó oktatási, kutatási és gyógyító tevékenységgel”.

A rendőrség végül nem indított eljárást Braunitzer ellen, de jelenleg is nyomoznak lőfegyverrel való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen.

Braunitzer Gábor a Délmagyarországnak úgy nyilatkozott, nem érti, hogy „ha valaki veszélyben érezte magát, miért nem hívta azonnal a rendőrséget? Miért vártak vele egy hetet?” A tanár felmentése miatt munkaügyi pert is indított az SZTE ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!