2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Taxis verte meg a kutyapárt aktivistáját

,

2016. szeptember 23., péntek 17:05, frissítve: péntek 17:11

Rátámadtak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistájára Szentendrén. A fiatal épp a telefonjával vett fel egy taxist, aki a viccpárt plakátjait tépkedte le a HÉV-állomásnál. Az aktivista figyelmeztette a férfit, hogy bűncselekményt követ el, aki erre megütötte. A kutyapárt a rendőrséghez fordul. Plakátjaikat egyébként folyamatosan megrongálják, az ezt firtató beadványaikat azonban a választási bizottság legutóbb formai okokra hivatkozva utasította el.

Rátámadt az őt kamerázó fiatalkorú aktivistára egy helyi taxis Szentendrén, amikor a fiatal számonkért a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátjainak rongálása miatt. A viccpárt elnöke szerint a taxisofőr így próbálta a nem létező bevándorlóktól megvédeni a magyar gyermekeket.

„Már kaptunk délelőtt ímélt a rendőrségtől. Ilyenkor nyilván hivatalból elkezdik az eljárást. Mi már tudjuk, hogy ki volt az illető, tudjuk a nevét, tudjuk a lakcímét, tudjuk, hogy milyen autót hozott be milyen országból, úgyhogy itt nyilván lesz egy feljelentés, illetve a választási bizottsághoz fordulunk a plakáttépkedés miatt, és kértünk rá NATO-légicsapást is” – fogalmazott Kovács Gergely pártelnök.

A Hír TV által megkérdezett büntetőjogász szerint az ugyan nem látszik, hogy a taxis milyen plakátokat rongál, de az erőszak egyértelmű. „A másik része a cselekménynek, amely egyértelműen látható a felvételen, azt nagyon helyesen a Pest megyei rendőrkapitányság közleményéből kiderült, hogy ez minimum egy garázdaság, attól függően persze, hogy a sértett mit nyilatkozik. Ha ez egy ökölütés – mert ugye ez nem látszik a felvételen –, akkor ez akár egy súlyos testi sértés kísérlete is lehet, ami eggyel súlyosabb, mint a garázdaság, de ezt teljesen egyértelműen csak orvosszakértő tudja megállapítani” – fejtette ki Borbély Zoltán ügyvéd, büntetőjogász.

A kutyapárt aktivistája azt nehezményezte, hogy miért tépkedi le a taxis a néhány perce kihelyezett plakátjaikat. Kerestük az érintett taxist, illetve kollégáit, de egyikük sem akart kameránk elé állni, illetve azt mondták, a kolléga nem jött ma ki dolgozni.

Amennyiben bebizonyosodik a súlyos testi sértés kísérlete a taxisofőrt akár három évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!