2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Célpont 13:05

Belföld

Tartós élelmiszerből álló segélycsomagot is kaptak

1500 rászoruló kapott meleg ételt a fővárosban a Krisna tudatú Hívők Közösségétől. Az ételosztásban önkéntesek százai vettek részt.

Kígyózó sorok a Blaha Lujza téren. Több százan várták az ételosztást. Gyümölcs, székelykáposzta, édesség. A meleg ebéd mellett 25-féle tartós élelmiszerből álló segélycsomagot osztott a rászorulóknak a Krisna tudatú Hívők Közössége.

Molnár Brigitta 11 éve minden karácsonyát itt tölti. „Minden évben jövök. Most elég elkeserítő, hogy otthon van hat gyerek, ők nem kaphatnak, csak egy gyerek kaphatott, ez kiborított most. Tavaly még kapott elég sok, most nem, csak egy” – mondta az asszony.


A szervezők a gyermekekre is gondoltak. A kicsik kifestőket és játékokat vihettek haza. 1500 rászoruló jutott meleg ételhez. „Az akciónak az élelmiszer, az anyagi támogatás mellett elsősorban az a célja, hogy gondoskodjunk azokról, akik vagy egyedül töltik az ünnepeket, vagy nagyon nehéz sorban élnek. Szeretnénk, ha nekik sem a szűkölködésről szólna az ünnep. Az, hogy ilyen sok önkéntes vesz részt a munkában jelzi azt, hogy sokan szeretnének szeretettel másokról gondoskodni” – fogalmazott Szilaj Péterné szóvivő.

Az ételosztásban több száz önkéntes vett részt. „Segíteni kell az embereknek. Adni kell, különösen az éhezőknek. Ez ugyanakkor szimbolikus. Csak pár száz, pár ezer emberen tudunk segíteni, és így emlékeztetni tudjuk az embereket, hogy sok százezer éhező van, és mindegyiken kell segíteni” – nyilatkozta Fischer Iván Kossuth-díjas karmester.

A Krisna-hívők Budapest mellett, 11 vidéki nagyvárosban osztanak meleg ételt és segélycsomagot karácsonykor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!