2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Társukat kínozta két tizenéves

2017. január 19., csütörtök 09:41

16-17 éves fiatalok ellen emeltek vádat, mert a zalaegerszegi gyermekotthonban rendszeresen verték és fenyegették kisebb társukat.

A fiúk 2015 nyarán kezdték a bántalmazást. A vádirat szerint rendszeresen tartottak úgynevezett bírósági tárgyalást, ahol az elítélt szerepét játszó fiúra róttak ki megalázó büntetéseket. Volt, hogy rugdosták az áldozatot, máskor a WC-ben a piszoárba nyomták a fejét. Ha a fiú tiltakozott, akkor megverték, de volt, hogy negyedórán keresztül lógatták egy törölközőre akasztva úgy, hogy csak a lábujjhegye érte a földet.

Az erőszakos társaságnak a vádirat szerint lopás, rongálás, testi sértés miatt is felelnie kell. A hírtévének nyilatkozó klinikai szakpszichológus szerint minden ötödik fiatalt bántalmazzák kortársai.

„Ugye, most az internetnek köszönhetően gyakorlatilag népegészségügyi probléma lett, Magyarországon minden ötödik gyereket bántalmaznak a kortársai. Azt, hogy mitől lesz egy gyerek bántalmazó, azt nagyon nehéz megmondani, mert nagyon sok, nagyon sok dolognak kell összeállni ehhez. Általában a bántalmazó fiatalkorúak erkölcsi értékrendjük hiányzik, illetve empátiás érzékük sincsen” – mondta el Nagy Réka klinikai szakpszichológus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!