2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Tarlós megy, és megmondja a tutit

2017. február 17., péntek 15:47, frissítve: péntek 18:45

Elmegy a főpolgármester az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésére, ahol a 4-es metró beruházásával foglalkozó OLAF-jelentésről hallgatják meg.

Tarlós István emlékeztetett, hogy a Csalás Elleni Európai Hivatal jelentésében egyetlenegy kivételtől eltekintve valamennyi megállapítás a 2010 előtti időszakra vonatkozik. A gazdasági bizottság a héten Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnököket, illetve Demszky Gábor egykori főpolgármestert akarta meghallgatni, de egyikük sem ment el az ülésre.

„Én majd el fogok menni, aztán elmondom a nálunk levő okmányokból, személyeskedés nélkül, ami a tényszerű történet. Erről van szó. Persze hogy odamegyek, miért ne mennék oda? Örülünk neki, hogy sor kerül erre, legalább valaki odamegy, és elmondja, hogy mi volt, ha már senki nem akar odamenni” – jelentette ki a főpolgármester.

Az egykori szocialista főpolgármester-helyettes szerint Demszky Gábor azért nem ment el arra a bizottsági ülésre, amelyet a Csalás Elleni Európai Hivatalnak a 4-es metró beruházásáról szóló jelentése kapcsán tartottak, mert az erre felállított testület valójában nem az igazságot keresi, hanem egyfajta ügyészséget játszik. Horváth Csaba úgy véli, a parlament gazdasági bizottsága nem alkalmas arra, hogy megnevezze a felelősöket. Az MSZP fővárosi képviselője leszögezte: ha meghívást kap, részt vesz a bizottsági ülésen.

„Alapvetően udvarias ember vagyok, amikor meg szoktak hívni, és az időm engedi, akkor el szoktam menni. De azért van egypár megjegyzésem nekem is ehhez, és rögtön azzal kezdeném, hogy ha Tarlós István elmegy, akkor én is nagy valószínűséggel elmegyek. Ez az első állításom. A második állításom, hogy szeretném, ha Bánki Erik, mielőtt ezt a meghívót kézbesítené – egyébként a mai napig nem kaptam ilyet, egyelőre ez csak politikai habverés szintén –, tisztázná azt a félreérthető apró momentumot, hogy nézete szerint az érintettek adjanak számot. Ha érintettként hív meg, akkor nem tudok elmenni” – mondta Horváth Csaba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!