2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Tarlós kéri a budapestieket: ne írják alá az olimpiaellenes íveket

2017. január 20., péntek 15:38, frissítve: péntek 19:08

A főpolgármester szerint az olimpiaellenes ívek aláírása ronthatja a pályázat esélyeit. Közben a kormánypárti sajtó a baloldali pártok felé kezdte tolni a Momentum Mozgalmat.

Tarlós István fogalmazott: a kezdeményezés nem önzetlen, sanda, és alamuszi. „Budapesten sokkal több olyan beruházás megvalósul, amely csak sokkal később vagy egyáltalán nem valósult volna meg, és ezek itt maradnak a városban. Tehát aki Budapestet szereti, az nem írja alá ezt az ívet. Én kifejezetten ezért kérem tisztelettel a budapestieket, és semmiféle politikai okból, hogy ne írják alá ezt az ívet, ha szeretik ezt a várost” – fogalmazott a főpolgármester.

Tekintse meg Tarlós István teljes sajtótájékoztatóját:

A Momentum Mozgalom népszavazást kezdeményezett a kérdésben, az első napon tízezren írták alá az íveiket.

Gyurcsány egykori minisztere bújik meg a háttérben?

Közben a kormánypárti sajtó a baloldali pártok felé kezdte tolni a Momentum Mozgalmat. Az Origo, a Pesti Srácok és a Magyar Idők is arról cikkezett, hogy egykori baloldali vezetőktől kapnak tanácsot a szervezet tagjai: szerintük volt SZDSZ-politikus és Gyurcsány Ferenc egykori minisztere bújik meg a háttérben.

A Demokratikus Koalíció szerint bár a kezdeményezéssel a pártok is egyetértenek, a civilek indították. „Az, hogy most a fideszes sajtó minek nevez valamit, én inkább nem kommentálnám. Ez egy civil kezdeményezés, és nyilván nagyon sok budapesti óhaját igyekeznek kifejezni azzal, amikor aláírást gyűjtenek arra, hogy Budapestnek nem kell olimpiát rendeznie. A Demokratikus Koalíció ezzel egyetért” – jelentette ki Gréczy Zsolt DK-szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!