2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Tarlós: Én nem mondtam ilyet

2015. december 23., szerda 10:15, frissítve: szerda 11:52

Nem beszélt az agglomerációs közlekedés leállításáról, és nem is szűnik meg a tömegközlekedés Budapest határán túl – ezt Tarlós István közleményben közölte.

A főpolgármester kiemelte: tegnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján csak arról beszélt, hogy az agglomerációs településeknek az állammal kell tárgyalniuk a finanszírozásáról. Kitért arra is, hogy főpolgármesterként nem fogadhatja el azokat az előző héten megszavazott törvénymódosításokat, amelyek arról szólnak, hogy a fővárosnak az iparűzési adóbevételből kell megoldania a BKV finanszírozási problémáit.

A Hír Televíziónak a XVI. kerület polgármestere azt mondta: a közös kerületi programokat is nehezebb lesz megvalósítani, ha átszervezik az agglomerációs közlekedés rendjét. „A HÉV az már nehezebb, és ugye az érinti a XVI. kerületet is, mert én azt nem tudom még elképzelni, hogy a MÁV-Start, hogy fogja üzemeltetni a HÉV-et, de hát nem volt még olyan probléma, amit ne lehetett volna megoldani, úgyhogy valószínűleg ezt is meg fogják oldani. Én egy problematikát látok ebben, és ha lehet ezt mondani, ezért nem örülök én ennek a megoldásnak, mert ugye van egy közös programunk a XVII. kerületi önkormányzattal, és a fővárosi önkormányzattal, méghozzá az, hogy a gödöllői HÉV-et a 2-es metróval kössük össze, és a metró járjon ki Cinkotáig vagy Gödöllőig akár. Hát, hogyha két külön üzemeltetője lesz, akkor ez egy nehezebb feladat, nem megoldhatatlan, de mindenképpen nehezebb feladat lesz” – érvelt Kovács Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!