2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szabad Európa 11:00

Tapsot és egy kormánypárti beszólást kapott búcsúzóul Schiffer

2016. június 13., hétfő 15:50, frissítve: hétfő 18:11

Képviselőtársai tapssal, a kormány képviselője viszont odamondogatással búcsúzott az LMP frakcióvezetőjétől. Schiffer András néhány hete jelentette be, hogy felhagy a hivatásos politizálással és visszaadja mandátumát.

Politikai hitvallásának összegzésével köszönt el a parlamenttől az LMP frakcióvezetője. Schiffer András a búcsúbeszédéből sem hagyta ki a bérek emelését, a természeti kincsek, köztük a magyar föld megőrzését és a korrupció felszámolását. „Ha nem vagyunk képesek arra, hogy időről időre felmutassuk azt, ami bennünket, magyarokat összeköt, ha nem vagyunk képesek arra, hogy Magyarország határain kívül egységesen lépjünk fel nemzeti érdekeinkért, ez a politikai közösség szét fog esni” – mondta a távozó frakcióvezető.

Schiffer András ellenzéki és kormánypárti képviselőtársaitól is tapsot kapott. Az ülést vezető parlamenti alelnök, Jakab István udvariasan elköszönt tőle. „Köszönöm, frakcióvezető úr, egyéni életében, munkájához további sok sikert kívánok!”

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárából viszont hiányzott az emelkedett hang. „Utolsó napirend előtti felszólalása számunkra sok dologra bizonyíték, bizonyíték többek között arra is, hogy az LMP lemondott arról, hogy új alternatívát hozzon létre a baloldalon. Így a baloldali szavazók már csak azok között választhatnak, így a baloldali szavazók már csak arra számíthatnak, csak azokra számíthatnak, akik egyszer már tönkre tették az országot” – fogalmazott Dömötör Csaba.

Az MSZP frakcióvezetője mérleget vont a félidejéhez érkezett kormány teljesítményéről. Tóbiás József szerint az iskolarendszer, az egészségügy és a szociális ellátórendszer átalakítása teljes csőd. „Stadionok helyett inkább kórházakra, egészségügyi központokra, egészségügyi műszerekre és jól megfizetett szakápolókra lenne szüksége Magyarországnak, ebben sincs változás az elmúlt évekhez képest, mert csak ezt tudják. Stadion vagy esetleg kisvasút” – mondta Tóbiás József.

Szeptembertől a szakorvosok és az ápolók többet keresnek – emlékeztette az ellenzéki politikust az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. „Mindnyájan örülhetünk, hiszen végre az egészségügyben is az ápolóknak, az orvosoknak azt a szintű anyagi megbecsültséget tudjuk megadni, ami már közelebb jár ahhoz, amit megérdemelnének a munkájuk nyomán, és ezt nem hitelből tudjuk megtenni, nem átterheli a költségvetés önkormányzati fenntartókra, hanem ezt valódi gazdasági növekedésből sikerül kitermelni” – válaszolt Rétvári Bence.

A Fidesz frakcióvezetőjének a hétvégi amerikai mészárlásról is a bevándorlás korlátozása jutott eszébe. Kósa Lajos felidézte, hogy a vérfürdőt egy olyan afgán származású férfi követte el, aki az Egyesült Államokban született. „Ezek az esetek a legveszélyesebbek, amikor egy teljesen másik civilizációból érkezik valaki, már ugyan itt születik, de egész egyszerűen nem tud alkalmazkodni, sőt nem is akarja, nem is tudja elfogadni azokat a demokratikus vívmányokat vagy azokat az eredményeket, amelyeket az európai vagy az amerikai civilizáció magáénak tud” – fejtette ki Kósa Lajos.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba osztotta válaszában párttársa, Kósa Lajos álláspontját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!