2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Támogatja az LMP-t, kompromisszumot kötne a Jobbikkal az Együtt

Hír TV

2018. január 22., hétfő 07:35, frissítve: szerda 19:14

Egyoldalúan visszalépnek az Együtt jelöltjei az LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos javára.

Ezt Szigetvári Viktor jelentette be a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor hangsúlyozta: cserébe elvárnák, hogy az ő esélyes politikusaikat is támogassák más pártok.

Szigetvári reálisnak nevezte, hogy a Jobbikkal együtt, közös ellenzéki összefogással legyőzhető a Fidesz április 8-án.

A politikus a Reggeli járat című műsorunkban arról is beszélt, hogy nem lépne koalícióra a Jobbikkal, de az egyéni választókerületek szintjén hajlandó lenne velük kompromisszumra lépni az Együtt. Szigetvári szerint a Fidesz legyőzése után nem elképzelhetetlen, hogy fél év múlva új választások lesznek.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Az MSZP és Párbeszéd közös miniszterelnökjelöltje bölcs döntésnek tartja az Együtt visszalépését Hadházy Ákos és Szél Bernadett javára.

Karácsony Gergely ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy ezeknek a gesztusoknak csak akkor van értelmük, ha azok kölcsönössé válnak.

A lépés, amit az Együtt tett az LMP felé, szerintem helyes. De az LMP eléggé elzárkózó egyelőre még ezeknél a felvetéseknél, csak egy konkrét példát hadd mondjak: Mellár Tamás egyébként nem is MSZP–Párbeszéd színekben, hanem függetlenként indul Pécsett. Azt gondolom, hogy kevés oka van bárkinek, hogy Mellár Tamással szemben elinduljon. Jelenleg nem tűnik úgy, hogy az LMP erre készül. Ez csak egy apró jel. Ezeknek az ügyeknek nem feltétlenül használ, ha a nyilvánosság előtt játsszuk el. Én csak azt akarom mondani, hogy az MSZP–Párbeszéd-szövetség nyitott arra, hogy legyen megállapodás az egyéni választókerületekben – szögezte le Karácsony.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!