2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Tállai januárban repülhet

2016. december 10., szombat 09:09, frissítve: szombat 12:20

Januárban meneszthetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) éléről Tállai Andrást – tudta meg a Magyar Nemzet.

Hírek szerint hetek óta nyílt titokként beszélnek a szervezeten belül a politikus eltávolításáról. A lap szerint egyébként a nyáron bevezetett életpályamodell ellenére havonta százas nagyságrendben hagyják el a NAV-ot az egyre sokasodó feladatok és a bizonytalanság miatt. Az idén közel háromezren távoztak a szervezettől önként vagy a leépítések miatt.

Az adóügyekkel is foglalkozó Tállai András legutóbb azzal került a hírekbe, hogy nem tudta megmondani: a közterhek miatt kerül 10 ezer helyett 15 ezer forintba a kormány ajándéka a nyugdíjasoknak. Szerinte kollégánk tette fel érthetetlenül a kérdést, pedig munkatársunk háromszor is megpróbált választ kicsikarni.

„– Nem tartom soknak, mert a magyar gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, a költségvetési bevételek, hogy akár a tízezer forintot vagy a tizenötezer forintot tudja finanszírozni az állam.
– Korábban azt mondták, hogy azért nem a Magyar Posta kézbesíti, mert az drága. Ez a megoldás nem drága?
– Már melyik?
– Az, hogy 10 helyett 15 ezerbe kerül majd.
– Nem arról szól, hogy ez drága. Hanem arról, hogy ezt az emberek kapják, és az embereknek lesz ezzel több, jobb. Nem azt kell vizsgálni, hogy valami költséges vagy nem költséges, ha egyszer az állam tudja biztosítani, és a költségvetés, úgy, hogy ez nem okoz finanszírozási problémát. Akkor miért ne adhatná a kormány oda?” – fogalmazott múlt hétvégén a Hír TV-nek az NGM miniszterhelyettese.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!