2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tállai árat csökkent, Szijjártó telefonon keresi a választókat

Hír TV

2017. november 19., vasárnap 19:00

Egyelőre nincs alku a baloldalon, a taxisok árat emelnének, Kubatov pedig a balhé után sem mond le a Fradi éléről. Heti hírösszefoglaló.

Magyarázkodik a Mol Tállai András benzinügye után: az olajvállalat csaknem egy héttel a mezőkövesdi üzemanyagár-csökkentés után azt közölte a távirati irodával, hogy minden fogyasztói visszajelzést mérlegelnek, de a piaci viszonyoknak megfelelően alakítják az árakat. Tállai András adóügyi államtitkár a hétvégén, Facebook-oldalán közölte, hogy sikerült elérnie a választókerületében, hogy a Mol a benzin árát 11, a gázolajét 5 forinttal csökkentse. „Tállai elvtárs” azt mondta: állampolgári megkeresésre járt el.

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottságnál tesz bejelentést mert szerintük a NAV-elnök eljárása piactorzító. Az LMP a magyar vádhatósághoz fordul. Az MNB és a Budapesti Értéktőzsde nem foglalkozik az üggyel. Az egyik vezető amerikai gazdasági lap, a Bloomberg hírportálja címlapon számolt be Tállai András árcsökkentő akciójáról, Azt írták: a történtek bizonyítják, hogy Magyarországon általános a politikai haszonszerzésből történő beavatkozás a gazdasági folyamatokba. Ezek vezetnek oda, hogy az ország versenyképessége gyengébb mint Ugandáé.

Szijjártó hívogatja a választókat

A telefont és Szijjártó Péter hangját is beveti a Fidesz–KDNP a Soros-tervről szóló konzultációban. A korábbi nemzeti konzultációkban részt vevőket buzdítja a külügyminiszter a jelenlegi kampányban való részvételre. Soros György várható brüsszeli látogatásával is riogatnak, az azonban elkerülte a figyelmüket, hogy az üzletember már a múlt hét végén Brüsszelben tárgyalt az egyik biztossal.

Drávaszerdahely polgármestere szombaton nekiment a telefonos kampánynak, Alpár György szerint a helyiek boldogabbak lettek volna, ha az állam akkor konzultált volna velük, amikor elvett tőlük 11 millió forintot. A polgármester a Hír TV-nek kifejtette: amióta a kormány bevezette a szociális hozzájárulási adót, a község saját bevételéből havi egymillió forintot inkasszóz az állam, miközben egy forinttal sem segíti a Dráva menti falut.

Megalkudtak?

60-40! Nem cáfolta a balliberális pártok választási alkujáról szóló hírt a Hír TV neve elhallgatását kérő szocialista forrása. A Zoom.hu írta meg, hogy az MSZP és a Gyurcsány-párt nagyjából felosztotta egymás között a 106 egyéni választókerületet, az alku része Bokros Lajos és Fodor Gábor parlamentbe juttatása is. Az MSZP elnöke befolyásolási kísérletnek tartja a névsort, a megállapodás tényét a Demokratikus Koalíció szóvivője is cáfolja.

Sajtóértesülések szerint a DK és az MSZP az LMP-nek is tenne gesztusokat. Így Pest megye 2-es választókerületében nem indítanának Szél Bernadett-tel szemben senkit. Ugyancsak tárgyalási alap lehet Tolna megye 1-es választókerülete, Szekszárd, ahol Hadházy Ákos LMP-társelnök indul várhatóan egyéniben.

Orbán számlája

Gyurcsány Ferenchez hasonlóan Vona Gáborhoz is eljutott Orbán Viktor állítólagos titkos svájci bankszámlájának története. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje erről is beszélt tegnap este egy budapesti rendezvényen. Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy őt nem orosz forrás kereste meg, hanem nyugat-európai.

Nagy utazás

Kilencvenmillió forintot költöttek a miniszterelnök repülőjegyeire 2014 májusa és idén szeptember között. A legdrágább út messze az olimpiai kiruccanás volt. Orbán Viktor riói repülőjegye több mint 5 és fél millió forintot kóstált tavaly augusztusban. A kormányfő az uniós csúcstalálkozók miatt a brüsszeli járaton törzsutasnak számít, az elmúlt három évben Belgiumba utazott legtöbbször. Svájcban ötször járt hivatalos úton, de az alpesi országban tett látogatásai közül többnek nem ismert a célja. Azokról az utakról az állami hírügynökség nem számolt be.

Emelnének a taxisok

10 százalékos tarifaemelést kérnek a budapesti taxisok januártól. Erre azonban nem sok esély van a parlamenti választások előtt, amit az illetékes államtitkár burkoltan ki is mondott. Az egyik országos taxis-érdekképviselet vezetője szerint a piac elbírja a drágulást.

Ki kell adni a felcsúti taoelszámolást

Gyurcsány-győzelmmel végződött a Felcsút–DK-mérkőzés. A Kúria helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, Mészáros Lőrinc alapítványának ki kell adnia, hogy mire költötték a taotámogatást. A felcsúti fociakadémia 2011 óta mintegy 14 milliárd forintnyi taopénzt kapott.

A kancelláriaminiszter nem hagyta szó nélkül a Kúria döntését és nekiment a Legfelsőbb Bíróság utolsó elnökének. Lázár János szerint Baka András szimplán „haragszik a Fideszre”.

A késelés után is maradhatnak az ultrák

Fenntartja a ferencvárosi ultrákkal kötött megállapodást a klubelnök, a három sérülttel járó verekedés és késelés után is. Kubatov Gábor szerint a repterekre is bejutnak veszélyes eszközökkel, így egy stadionba is bekerülhet egy kés. A Fidesz alelnöki tisztségét is betöltő klubvezető azt is kijelentette: meg sem fordult a fejében a lemondás.

A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fradi-balhé gyanúsítottjai ellen. Mind a kilencen nyomkövetőt kapnak, és eltiltották őket a labdarúgó-mérkőzésekről. A kényszerintézkedés egyelőre nem jogerős, mert az ellen többen fellebbeztek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!