2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

„Takarodjon a pi…ba”: ütötték, rúgták a tanárt, ahol érték + Videó

A Pécsi Városi Bíróságon megkezdődött annak a két diáknak a pere, akik 2010 novemberében megvertek egy tanárt az egyik pécsi középiskolában. Az ügynek van egy harmadrendű vádlottja is, a pedagógust könnyű testi sértéssel vádolja az ügyészség.

Az első és a másodrendű vádlott tanulók reggel 8 óra után érkeztek az iskolába, ezért a kapuügyeletet ellátó tanár felszólította őket, hogy írják be a nevüket a későket regisztráló füzetbe. A másodrendű vádlott erre nem volt hajlandó, helyette elkezdte szidni a férfit. A tanár – aki az ügyben a harmadrendű vádlott – az igazgatói irodába küldte őket, de a diákok nem voltak hajlandók bemenni.


Ekkor a másodrendű fiatalkorú vádlott rákiáltott, miszerint „takarodjon a pi…ba”, ezért a harmadrendű vádlott egy ízben bal arcán tenyérrel megütötte, pofon vágta. Ekkor a másodrendű fiatalkorú S. Donna többször a harmadrendű vádlott felé rúgott, akinek mindkét combját egy-egy rúgás eltalálta – ismertette a történteket Péli László ügyész a bíróságon.

A két tanuló ezután nekiesett a tanárnak, aki a földre került, ütötték, rúgták, ahol érték. A verekedőket egy másik pedagógusnak sikerült szétválasztani. A rendőröket az iskola értesítette. A tanár csak a nyomozás végén tudta meg, hogy ő is vádlott lett az ügyben, a pofon ütött lány indított ellene magánvádas eljárást.

A diákok közfeladatot ellátó pedagógus elleni erőszak bűntette miatt akár három év börtönt, míg a pedagógus könnyű testi sértés vétsége miatt két év fogház büntetést kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!