2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Szuhoj gépekkel, orosz pénzből jöhet létre magyar légitársaság

2016. február 9., kedd 10:19, frissítve: kedd 17:47

A hármas metró szerelvényeinek felújítása után orosz pénzből kelhet szárnyra egy új magyar légitársaság is. Szijjártó Péter a Hír TV-től értesült arról, hogy a kormány új nemzeti légitársaság létrehozásáról tárgyal az oroszokkal.

Az állami hírcsatorna beszámolója szerint a Szuhoj repülőgépgyártó nemcsak pénzt, hanem hat új repülőt is adna a légitársaság létrehozásához. Az orosz cég először tavaly októberben egyeztetett erről a fejlesztési minisztériummal. A felek úgy számolnak, hogy az új vállalat 34 milliárd forintos hasznot termelne. Az egykori magyar légitársaság, a Malév 66 év után, 2012-ben ment csődbe.

Szijjártó Péter a Hír TV-től értesült arról, hogy a kormány új nemzeti légitársaság létrehozásáról tárgyal az oroszokkal. Riporterünk egy sajtótájékoztatón kérdezte a részletekről a külgazdasági és külügyminisztert, ám mint mondta: ő is a fejlesztési tárcától fog tájékoztatást kérni.

- Miniszter úrtól azt szeretném kérdezni, hogy ha az oroszokkal sikeresek a tárgyalások, mikor indulhat el a magyar légitársaság?

- Légitársaság?

- Igen. Ugyanis tegnap a fejlesztési minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy a Szuhoj repülőgépgyártóval hat gép és egy jövőbeli magyar légitársaság létrehozásáról tárgyalnak. Nyilván ez az orosz–magyar csúcstalálkozón is szóba fog kerülni. Mikor indulhat el?


- Erről a kérdésről egyeztetni fogok a nemzeti fejlesztési miniszterrel, és akkor majd tudok válaszolni az ön kérdésére."

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!