2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Sztrájkba kezd a Kliket levélben kiosztó tanárnő

,

2016. március 6., vasárnap 14:04, frissítve: vasárnap 17:02

Szalayné Tahy Zsuzsanna a Facebookon azt írja, hogy az iskolájukban lassan már nem lehet megtartani az órákat, ezért március 15-től nem hajlandó beírni a tanulóknak a jegyeket.

Bejegyzése szerint ez másfél hónap múlva fog először gondot okozni, amikor le kell zárni a végzősök jegyeit ahhoz, hogy meg tudják kezdeni az érettségi vizsgát.

A zuglói Szent István Gimnázium pedagógusa többi között azt követeli a kormánytól, hogy állítsa vissza a 2008-as nemzeti kerettantervet.

Szalayné február közepén került be először a hírekbe, amikor nyílt levélben szólt be tankerületi vezetőjének, mert a Klik a miskolci tanártüntetés miatt elmaradt órákért rászállt Pukli Istvánra, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójára.

A tanárnőnek mindenben igaza van, de egy ilyen munkabeszüntetéssel fegyelmi vétséget követne el, ami akár az állásába is kerülhet – Mendrey László szerint. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Hír TV-nek azt mondta: szombaton eldöntötték, hogy ha a minisztériummal folyó tárgyalások nem vezetnek eredményre, áprilisban sztrájkot tartanak. Mendrey hangsúlyozta, hogy érdemjegyhez jutni minden diáknak joga van, a pedagógusokat pedig óvja az egyedi akcióktól.

„A diák számára ez azzal a következménnyel jár, ami a kolléganő számára. Az ilyet tevő pedagógus számára fokozott veszély, hogy megakadályozza azt, hogy megfelelő értékelés, bizonyítvány, végzettséghez jusson, és ehhez pedig neki alanyi joga van, tehát az ilyenfajta sztrájktól én mindenféleképpen óvnám ezt a kolléganőt, illetve a kollégáimat, már csak azért is, mert egy: magukra nagyon súlyos következményeket vonnak, másrészt pedig, ahogy ez a helyzet kinéz, itt egy valóságos, tényleges sztrájk, az nagyon-nagyon közel van most már” – mondta Mendrey László.

A PDSZ is támogatja a tüntetést

A pedagógusok demokratikus szakszervezete is támogatja a Tanítanék Mozgalom március 15-i tüntetését. Az országos választmány közleménye hangsúlyozza: ismét az utcára vonulva kell nyomatékot adniuk követeléseiknek, ezért felkérik a tagjaikat, hogy vegyenek részt a demonstráción.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!