2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Svábkeringő

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Szoros küzdelemben nyert Puskás

Szombathelyen szoros versenyben győzött a kormánypárti polgármesterjelölt. Puskás Tivadar 560 szavazattal előzte meg baloldali ellenfelét. Ipkovich György az eredményeket úgy értékelte, a jövőben a baloldal megkerülhetetlen lesz a városi közgyűlésben.

Vasárnap 65 ezer szombathelyi járulhatott az urnákhoz, hogy válasszon a polgármesteri tisztségért induló öt jelölt közül. Szombathelyen a regnáló polgármester, a Fidesz–KDNP jelöltje, Puskás Tivadar szoros küzdelemben nyert a baloldali összefogás polgármesterjelöltjével, Ipkovich Györggyel szemben. „Az eredmények azt mutatják, hogy a Fidesz a legerősebb frakció ebben a közgyűlésben úgy, hogy nyilvánvalóan a pontos számokat majd megtudjuk. Van jó néhány választókerület, ahol valószínűleg újra kell számolni az eredményeket, hiszen olyan kicsik a különbségek” – mondta Szombathely polgármestere.


A baloldal szerint azonban a vasi megyeszékhelyen a kormánypárti szövetség győzelme relatív, hiszen a következő öt évben a baloldal megkerülhetetlen lesz a városi közgyűlésben, ráadásul a Jobbik és a Pro Savaria is tudott egy-egy mandátumot szerezni. „Teljesen más munkamódszereket feltételez, mint amik eddig voltak. Egyeztetést, a másikra való ráfigyelést, szakértelmet, meg egyéb olyan dolgokat, amelyek az elmúlt években hiányoztak a város életéből. Ezt igényelni is fogjuk. Ha valaki együtt akar velünk dolgozni, akkor ezeket a követelményeket teljesíteni kell. De visszatérünk olyan elvekre, hogy aki mondjuk városi képviselő, az ne a közmédiát vezesse pártszínekben. Más olyan alapvető feladatot, illetve elveket fogunk számon kérni, amit eddig figyelmen kívül hagytak, és miután annyian vagyunk, amennyien vagyunk, úgy tűnik, hogy ezt be is tudjuk tartani a szemközti oldallal” – fogalmazott Ipkovich György.

Vas megyében egyébként a 10 ezer lélekszám feletti települések többségében is a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjei győztek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!