2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Szörnyű vég: rájuk fagyott a magzatvíz

Többmilliós károkat okoz a hideg az állattartóknak. Somogyban borjak és bárányok pusztultak el. A gazdák a fagyos idő miatt kénytelenek naponta többször etetni az állatokat, miközben tavaly ilyenkor már legeltettek.

Az elhullott borjakat szedik össze a somogyudvarhelyi telepen. Az állatok ma pusztultak el. Március 15-e óta 20 borjú és tehén hullott el itt. Ennek oka a rendkívüli hideg. „Amikor a mínusz 10-15 fokos hidegek voltak, ami párosult erős széllel, az újonnan született borjakra ráfagyott a magzatvíz és elpusztultak. Volt olyan esténk, mikor nyolc borjú pusztult el. Most a teheneken van a sor. Elfáradtak, energiahiányos állapot alakult ki náluk” – nyilatkozta Mihalecz András, a Rio-Alto Kft. tulajdonosa.


Most van az ellés időszaka. Ilyenkor a tehenek mindent megtesznek, hogy egészséges borjút hozzanak világra. Az egyik borjúnak a napokban pusztult el az anyja, tejporral próbálják táplálni.

A telep tulajdonosának, Teszler Miklósnak idén ötmillió forintos kárt okozott a rideg időjárás, annyi állata elhullott már. Ezért naponta többször kijár, hogy mentse, ami menthető. Egy nap többször kénytelenek etetni. Tavaly ilyenkor már kint legeltek az állatok. A somogyudvarhelyi telepen kívül több állattartónál is pusztultak el szarvasmarhák, bárányok.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

A hölgy az autóban egyre rosszabbul volt és úgy döntöttek, hogy őt Aszódon - éppen arra tartottak - kirakják őt egy társasház mellett. Az idősebb H. Bélának a gyanúsítására, illetve feleségének a gyanúsítására is sor került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!