2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Szita miatt még az ellenzék is összeállt

Hír TV

2018. március 20., kedd 22:03, frissítve: szerda 11:28

Szita Károly ügynökmúltja egyberántotta a kaposvári ellenzéket. Közös sajtótájékoztatón követelték a fideszes politikus lemondását és távozását a közéletből. Ennek érdekében péntek délutánra tüntetést is szerveznek a város főterén.

Kaposváron öt ellenzéki párt közösen követeli, hogy miután Szita Károly polgármesterről kiderült ügynökmúltja, mondjon le és távozzon a közéletből. Az Együtt szerint a kormánypárt érdeke, hogy a beszervezettek neve ne kerüljön nyilvánosságra.

Ez a helyzet, ami kialakult, nem mostani, nem új. Ez az 1990-es rendszerváltás óta megoldatlan probléma. Gyakorlatilag azóta egyetlenegy hatalom, egyetlenegy Országgyűlés nem volt hajlandó az ügynökaktákban érdemben lépni. Nem voltak hajlandók ezeket nyilvánosságra hozni. Ezzel az a probléma, hogy így sok embert zsarolhatóvá tettek – mondta az Együtt képviselőjelöltje, Kerepesi Tibor.

A Demokratikus Koalíció kaposvári országgyűlésiképviselő-jelöltje neveket is említett. Emlékeztetett, Matolcsy György, Fónagy János, Pintér Sándor, Harrach Péter és Tállai András is a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt.

Ha tisztességes, valóban a jogra alapozódó országot akarunk, akkor ezeknek az embereknek, akik a hitelt elvesztették, nincs helyük a közéletben. Ezért a Demokratikus Koalíció és az MSZP nevében felszólítom Szita Károlyt, hogy ne csak a polgármesteri tisztségéből, hanem egyáltalán a közéletből is vonuljon vissza – hangoztatta László Imre.

Az LMP képviselője azt mondja, pártja számtalanszor kezdeményezte azt, hogy az ügynöklistákat megismerhessék az emberek.

Az LMP tizenhét alkalommal kezdeményezte az ügynöklisták nyilvánossá tételét, de ez idáig a kormánypárt ezt megakadályozta – mondta el Buda József.

A Jobbik szintén Szita Károly lemondását követeli.

Ilyen embernek, mint Szita Károly, aki a saját családjáról önkéntesen jelentett, semmi keresnivalója nemhogy egy város élén, de a közéletben sem, ezért a mi véleményünk, a Jobbik Magyarországért Mozgalom véleménye is az, hogy az ilyen embereknek el kell takarodnia a közéletből – mondta a Somogy megyei közgyűlés jobbikos tagja, Takács Richárd.

Az ellenzéki pártok a polgármester lemondását követelve szerda délutánra tüntetést szerveznek Kaposváron.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!