2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Színjáték Szegedi kilépése?

Színjátéknak tartja Szegedi Csanád kilépését a Jobbikból az EP-képviselő körüli botrányt kirobbantó Ambrus Zoltán. A párt alelnöke, Novák Előd elismerte, hogy az ügy kirobbanása után azt írta a pártvezetés belső levelezőlistáján: ha korábban tudnak Szegedi származásáról, akkor sem EP-képviselő, sem országos alelnök nem lehetett volna.

Szegedi Csanád, úgy tűnik, Bokros Lajos eljárását fogja követni az európai parlamenti mandátumát illetően, mivel a jobbikos politikus sem fog lemondani a mandátumáról, hasonlóan az MDF korábbi „nagyágyújához”, aki még egy nyilatkozatot is aláírt. Szegedi korábban arról beszélt, hogy nem barátkozni és mutyizni megy Brüsszelbe.

„Ha nem hazudik, ha nem titkolja el származását, akkor – szép dolog vagy nem, más kérdés – soha nem lett volna sem EP-képviselő, sem alelnök” – ezt írta szó szerint a párt vezetésének Novák Előd alelnök, miután kiderült, a Jobbik EP képviselője, Szegedi Csanád másfél éve értesült zsidó származásáról.

Elemzés

A Hír TV Célpont című műsorának birtokába került elnökségi levelezés szerint Novák azt is szorgalmazta július 23-án keltezett levelében, hogy Szegedit az elnökségi ülésekre se hívják meg.

„Ez egyfajta politikai elemzés, amibe mi is bocsátkozunk, nem csak politikai elemzők, hogy megvizsgáljuk: adott esetben mi lett volna, ha nem titkolja el a származását. És bizony azt gondolom, jó eséllyel például az országos elnökség sem vállalta volna be azt a kommunikációs kockázatot, amit ez az ügy jelent. Hiszen magyarázkodásra kényszerülünk ahelyett, hogy a programunkról tudnánk beszélni” – mondta a Hír TV-nek Novák Előd.

Szegedi hétfőn jelentette be, hogy kilép a pártból. „Én a mai nappal fájó szívvel mindaddig, amíg a helyzetet nem tudom tisztázni, addig lemondok a Jobbik-tagságomról” – mondta telefonon a Hír TV megkeresésére az EP-képviselő.

Csak háttérbe nyomják?

Az ügyet kirobbantó Ambrus Zoltán nem tagja a Jobbiknak, de a radikálisok közt ismert alak. „Szerintem ez az egész csak egy színjáték. Most egy kicsit háttérbe nyomják Csanádot. Most a nagy puszipajtása, Novák Előd ennyire nekiment volna? Ugyan, hagyjuk már! Szerintem csak a kisjobbikosoknak szól ez a történet, hogy na, ennyivel be van fogva a pofátok, örüljetek neki” – mondta a televíziónak Ambrus, aki korábban azt állította, hogy nem csak Szegediről gyűjtöttek adatokat.

Arra a kérdésre, hogy ki lesz a következő, Ambrus így felelt: „Amilyen irányból támadást kapunk, olyan irányba vagyunk kénytelenek ellentámadást végrehajtani”. Azt nem árulta el, kikről rendelkeznek adatokkal, és azt sem, honnan származnak az információik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Az autója elé állt, kukákat borogatott az autó elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját és bezárta egy szobába - ilyen részleteket mesélt volt férjéről Varga Judit Hajdú Péternek. A Frizbi különkiadása szerda este került fel a youtuba-ra, csütörtök este 21 órától pedig a HírTV nézői is megtekinthetik. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!