2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szijjártóék is felkészültek a foci-Eb-re

2016. május 27., péntek 14:06, frissítve: péntek 14:20

Három helyszínen többnapos mobil konzuli szolgálat várja a labdarúgó-Európa-bajnokságra érkező magyar vendégeket – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki, aki Franciaországba készül, regisztráljon a konzuli honlapon. Hozzátette, az országban továbbra is szükségállapot van érvényben, a terrorfenyegetettségi szint a legmagasabb fokozatú, ezért az odautazók fokozottabb ellenőrzésre és hosszabb utazási időre számítsanak. Kiemelte, az utazók minden esetben kössenek utasbiztosítást, mert a külföldi orvosi ellátás költsége akár több százezer forint is lehet.

„Útiokmány-csere, konzuli védelem bűncselekményben való áldozattá válás, illetve orvosi ellátás megszervezésének segítsége – ez az a három terület, amelyben az ideiglenes konzulátusaink, illetve a mobil konzuli egységeink a mérkőzések helyszíneként szolgáló városokban elérhetők lesznek. Szeretném felhívni arra is a figyelmet, hogy a stadionokba való belépés esetében szigorított ellenőrzés várható, tehát a bejutás huzamosabb időt fog igénybe venni az eddig megszokottaknál” – hangsúlyozta a tárcavezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!