2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Szijjártó: Lejárt az ideje a finomkodásoknak

2017. július 28., péntek 15:14, frissítve: péntek 15:14

Az Osztrák–Magyar Monarchia időszaka véget ért, legitim dolog mást gondolni Budapesten, mint Bécsben – így reagált Szijjártó Péter arra, hogy újabb bírálat érte Magyarországot egy ausztriai politikus részéről.

Az Ausztria Szociáldemokrata Pártja (SPÖ) frakcióvezetője szerint Magyarországon a demokrácia és az emberi jogok leépítése zajlik. Andreas Schieder azt is megjegyezte, hogy az unió értékközösség, amelyet nem szabad összekeveri egy bankautomatával.

„Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, van egy ilyen magyar mondás, a magyar diplomácia és a magyar külpolitika ehhez tartja magát. Hogyha valaki nem hegyez belénk, akkor mi sem szólunk vissza. Ha valaki tiszteletlen Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben, mi pont abban a stílusban fogunk reagálni, úgyhogy most már lejárt az ideje a finomkodásnak. Senki nem kérte meg az osztrák kancellárt arra, hogy vádolja meg Magyarországot, senki nem kérte meg az osztrák kancellárt arra, hogy foglalkozzon velünk, senki nem kérte meg az osztrák kancellárt arra, hogy minősítgesse Magyarországot. Ha nekiállt, akkor számolnia kell azzal, hogy erre reagálunk. Vége van annak az időszaknak, hogy Magyarországba úgy lehetett belerugdosniuk külföldieknek, ahogy éppen akartak. Ez az időszak lejárt, ehhez hozzá kell szoknia mindenkinek, még a bécsi barátainknak is” – jelentette ki a magyar külügyminiszter.

Christian Kern osztrák kancellár és Szijjártó Péter korábban az eltérő bevándorláspolitikával kapcsolatban üzengetett egymásnak a sajtón keresztül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!