Szijjártó: Nincs más szándék emögött + Videó

RÁ, 2011. december 21., szerda 08:34, frissítve: szerda 08:34
Nem változtatná vissza a nemzeti erőforrás miniszter azt a módosított jogszabályt, amely lehetővé teszi az egészségügyben a magánbiztosítók térnyerését.

Réthelyi Miklós a Magyar Nemzetnek ugyanakkor hangsúlyozta: a módosítás nem a tárca ötlete volt a magánbiztosítók szerepéről, Matolcsy Györggyel pedig még nem kezdődtek meg a tárgyalások az érintett módosításról. A tárcavezető hangsúlyozta: a cél, hogy egy kiegyenlített, jól működő rendszer jöjjön létre.

A parlament kedden fogadta el azt a módosító indítványt, amelynek értelmében a munkáltatók adó- és járulékmentesen köthetnek egészségbiztosítást dolgozóikra. A miniszterelnök szóvivője a Hír Televízió Rájátszás című műsorában tegnap cáfolta, hogy magánkézbe kerülne a társadalombiztosítási rendszer.

– A költségvetési bizottságban született egy ilyen indítvány, de ennek a szándéka a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) álláspontja szerint annyi, hogy az adómentesen adható juttatások körét bővítsék, semmi más szándék emögött nincs. Az NGM úgy gondolta, hogy nemzetgazdaságilag és a növekedés szempontjából ez egy helyes döntés – jelentette ki a Rájátszásban Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés