2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szijjártó: Magyarország jól járt az oroszokkal

2017. július 5., szerda 09:11, frissítve: szerda 11:34

Az amerikai–orosz kapcsolatok normalizálásában érdekelt Magyarország – biztosította Szijjártó Péter Szergej Lavrov orosz külügyminisztert moszkvai látogatásán.

A találkozón szóba került a bevándorlás kérdése is. A külgazdasági és külügyminiszter szerint orosz kollégája élénken érdeklődött az uniós kötelezettségszegési eljárás iránt, amelyet a menekültek áthelyezésének megtagadása miatt indítottak Magyarország ellen. Szijjártó megerősítette Lavrovnak: a magyar kormány nem fog engedni a nyomásgyakorlásnak és nem fog beengedni illegális bevándorlókat.

A külügyminiszter beszélt arról is, hogy szerinte Magyarország kifejezetten jól járt azzal, hogy szoros kapcsolatot ápol Oroszországgal.

„Helyes volt a magyar kormány döntése: Oroszországgal igenis ésszerű gazdasági együttműködésre kell törekedni, mert ebből a magyar cégek profitálnak és magyar munkahelyek jönnek létre. Ráadásul más nagy európai országok és az Egyesült Államok is hasonlóképpen cselekednek, amit világosan mutat az a tény, hogy az esztendő első négy hónapjában az orosz–amerikai kereskedelmi forgalom 32, a német–orosz kereskedelmi forgalom pedig 30 százalékkal növekedett, hasonlóan a magyar–orosz kereskedelmi forgalomhoz” – nyilatkozta Szijjártó.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!