2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szijjártó: Ez egy méltatlan támadás

2017. május 19., péntek 21:29, frissítve: péntek 23:37

Magyarország ellen indított, hamis vádakon alapuló, méltatlan támadásnak nevezte a külügyminiszter, hogy az Európai Parlament megindította az uniós szerződés 7. cikkely szerinti vizsgálatot.

Szijjártó Péter ezt Cipruson, az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülésén mondta. Strasbourgban szerdán az uniós képviselők Magyarországot elítélő állásfoglalást fogadtak el, egyebek mellett a lex CEU miatt.

„Az európai intézményeknek vissza kellene térniük az eredeti funkcióikhoz, az eredeti feladataikhoz, és ahelyett, hogy egyes tagországok ellen indítanak méltatlan, méltánytalan és hamis vádakon alapuló támadásokat, inkább el kellene látniuk azokat a funkcióikat, amelyek alapján talán megoldásokat lehetne találni az Európát sújtó válságokra, például arra, hogy hogyan lehet az, hogy másfél millió illegális bevándorló érkezett viszonylag rövid idő alatt Európába, és ennek következtében a terrorfenyegetettség minden eddiginél súlyosabb lett. Ezekre a kérdésekre kell választ adni, valódi kérdésekre az európai embereknek” – így a külügyi és külgazdasági miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!