2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szijjártó bekérette a horvát nagykövetet

2015. október 9., péntek 20:57, frissítve: péntek 21:28

Bekérette a horvát nagykövetet Szijjártó Péter, mert a horvát miniszterelnök a legutóbbi nyilatkozatával megsértette Magyarországot.

Zoran Milanovic úgy fogalmazott egy lapinterjúban, hogy Magyarország Európa vakbele, és megjegyzéseket tett Orbán Viktorra is. A külgazdasági és külügyminiszter szerint senki sem engedheti meg magának, hogy Magyarországról ilyen hangnemben beszéljen.

Ismert, Orbán Viktor korábban azt mondta: a horvát miniszterelnök és pártja annak a Szocialista Internacionálénak a része, amely támogatja a bevándorlást. Bővebben >>>

Kiszámlázták

Közben a horvát vasúttársaság mintegy harmincezer eurót, vagyis csaknem tízmillió forintot számláz ki a MÁV-nak a magyar hatóságok által lefoglalt különvonat miatt. A horvát közlekedési miniszter szerint ekkora kárt okozott, hogy Magyarországon hetekig álltak a szeméttel teli, fekáliával szennyezett vasúti kocsik. A szerelvény három hete több mint ezer migránst szállított a magyarbólyi vasútállomásra. A magyar kormány szerint engedély nélkül lépte át a határt a horvát rendőrök kíséretében.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!