2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szijjártó barátja is kaszált

2016. július 1., péntek 12:34, frissítve: szombat 14:13

Szijjártó Péter barátja is komoly összegekhez jutott a külügyi tárca felügyelete alatt működő Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-től – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Kuna Tibor tulajdonában álló kommunikációs cég havi 600 ezer forintért látja el PR- és kommunikációs szolgáltatásokkal a tárcát. Jelentős megbízásokat nyert a tiszteletbeli jordán konzul vállalkozása is, két részletben 220 millió forintot kapott a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó társaságtól marketingtevékenység ellátására.

A Jobbik számon kér

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. eredményeit kéri számon a Jobbik a külügyminisztériumtól. Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője  a szerződések nyilvánosságra hozatalát követelte Szijjártó Péter tárcavezetőtől. Szerintük az eddig nyilvánosságra hozott részletek arra utalnak, hogy a külügy alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. a Fidesz újabb kifizetőhelyévé vált.

„Felszólítjuk Szijjártó Pétert, hogy hozza nyilvánosságra ezeket az adatokat, ezeket a szerződéseket, illetve hozza nyilvánosságra azt a költség-haszon elemzést, amelynek alapján el lehet dönteni, hogy megtérül-e ez a fajta költekezés, hiszen láthattuk, hogy milyen fajta összegekről beszélünk. Hozza nyilvánosságra a magyar külügyminisztérium és Szijjártó Péter, hogy hány magyar kis- és középvállalkozás jut lehetőségekhez a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. áldásos tevékenysége okán és ez mennyi bevételt jelent Magyarországnak” – fejtette ki Gyöngyösi Márton.

Matolcsy rokonai is jól jártak

Matolcsy György jegybankelnök rokona is több millió forintot kapott a külügy felügyelete alatt működő Magyar Nemzeti Kereskedőháztól – írtuk meg korábban. Matolcsy Mátyás két és fél éven át adott tanácsokat a kereskedőháznak, negyedévente csaknem 1 millió forintért. A Magyar Nemzet szerint a tárcánál igyekeznek eltitkolni az állami vállalat üzemeltetésének részleteit, a társaságot eredetileg a magyar vállalkozások külföldi piacra léptetéséért hozták létre. A külügyminiszter úgy véli, nem sértettek törvényt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!