2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Szigetváron a kivitelező csődje miatt leállt a Vigadó felújítása + videó

Szigetváron a kivitelező csődje miatt leállt a Vigadó felújítása. A Makovecz Imre tervei alapján készült kulturális központra a baloldali városvezetés csaknem 70 millió forintot előre kifizetett.

  • Szigetváron a kivitelező csődje miatt leállt a Vigadó felújítása + videó

A Vigadót a 80-as évek végén kezdték építeni, majd többszöri leállás után 2013-ban úgy adták át, hogy teljesen még akkor sem készült el. Később kiderült az addigi részeket fel kell újítani, erre a kormány 650 millió forintot biztosított. A munka 2023-ban indult, de pár hónap után a kivitelező csődje miatt leállt. A baloldali vezetésű városban nem ez volt az első kudarcba fulladt beruházás. Hasonló történt egy óvoda építésénél, illetve a turisztikai látványosságnak szánt látogatóközpontnál.

Kupusz Mátyás képviselőjelölt / FIDESZ-KDNP / Szigetvár: "Mi szigetváriak érthetetlenül állunk az előtt, hogy itt a mi városunkban bármilyen beruházás is kezdődik, az a városvezetés által vagy részben, vagy egyáltalán nem valósul meg. kudarcot vall."

A kormánypárti frakció már a rekonstrukció kezdetekor jelezte, a kivitelezőnél pénzügyi problémák vannak.

Fazekas Róbert polgármesterjelölt, FIDESZ-KDNP, Szigetvár: "Ősszel a testületi ülésen a polgármestert és a testületet is tájékoztattam arról, hogy a nyilvános adatok alapján a cég nagyon nehéz gazdasági helyzetben és pénzügyi helyzetben van, aki elnyerte a kivitelezést. Ennek ellenére az önkormányzat két részletben közel 70 millió forint előleget biztosított a vállalkozó számára. Múlt héten a testület úgy döntött, hogy jogi képviselőnket felkéri, hogy a szerződést bontsa fel a kivitelezővel, hiszen hibásan teljesít. viszont úgy néz ki, hogy futhatunk a kiadott közel 70 millió forintunk után."

A kudarcos beruházások miatt, a DK helyi szervezete is jelezte, nem támogatja az eddigi polgármester Vass Péter újraválasztását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A jövő Forma-1-es versenye? + videó

Radar - A jövő Forma-1-es versenye? + videó

Hétvégén rendezték meg az első önvezető formaautós versenyt Abu Dhabiban. 220 felett, pilóták nélkül. Ez az algoritmusok csatája. A rajtnál pedig a magyar színeket képviselő HUMDA Lab csapata is ott állt. A Radar stábja exkluzív meghívást kapott a helyszínre, lépjünk a gázpedálra.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!