2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szigetvári elismerte, Soros is benne volt a dologban

Soros György alapítványa is támogatta az Együtt mögött álló Haza és Haladás Egyesületet – ismerte el Szigetvári Viktor a Magyar Nemzetnek. A Fidesz további válaszokat vár az ügyben.

Az Együtt társelnöke azt azonban nem árulta el a lapnak, hogy mennyi pénzt kaptak. A Bajnai Gordon által alapított egyesületnek tavaly nyáron kellett volna nyilvánosságra hoznia az egymillió forint feletti támogatóinak névsorát, de ezt adatvédelmi okokra hivatkozva azóta sem tették meg. Így csak annyit tudni, hogy a Haza és Haladás Egyesületet 440 millió forinttal támogatták 2013-ban.

További válaszokat vár a Fidesz

További kérdésekre vár választ a nagyobbik kormánypárt szóvivője Bajnai Gordon pártjától. Tuzson Bence frakciószóvivő szerint elfogadhatatlan, hogy Soros György alapítványa egy magyar pártot támogatott, a Fidesz most arra kíváncsi, mennyi pénzt kapott az Együtt, és azt milyen célokra használták fel.

„Nagyon helytelenítjük, hogy politikai pártok külföldről fogadnak el támogatást. Ez a kérdés további kérdéseket vet fel, hiszen korábban ők azt nyilatkozták – és finoman szólva nem mondanak igazat –, hogy tiszta lappal akarnak a választók elé állni, és el fognak számolni minden összeggel, de nem akarják megmondani, mennyi pénzt kaptak a Soros Alapítványtól. A másik kérdés, hogy mit kértek cserébe ezért a támogatásért” – mondta a Fidesz frakciószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!