2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szigetvári: A Fidesz felszámolta a független médiát

2017. augusztus 19., szombat 14:42, frissítve: szombat 16:40

Utcanévtáblát ragasztott ki Szigetvári Viktor a vasárnapra tervezett ellenzéki tüntetés helyszínén. Az Együtt választmányi elnöke szerint a demokratikus ellenzéknek fel kell szólalnia a sajtószabadság mellett, egyúttal a kormányközeli vállalkozók médiában tapasztalható térhódítása ellen. A vasárnap délutáni tüntetést támogatja az MSZP és a Párbeszéd, valamint felszólal a KDNP-ből nemrég kilépett Lukácsi Katalin is.

Utcanévtáblát ragasztott ki Budapesten Szigetvári Viktor. Az Együtt választmányi elnöke ott helyezte el az ideiglenes táblát, ahol vasárnap ellenzéki tüntetést tartanak. A függetlenség napjának elnevezett rendezvényen a sajtószabadság és a civil szervezetek mellett akarnak kiállni.

„Azért most tüntetünk, mert az elmúlt hat hónapban a fidesz rengeteget tett azért, hogy felszámolja a magyar civil szervezetek függetlenségét, és rengeteget tett azért, hogy lopott pénzből felvásárolja a magyar sajtószabadság maradékát. Közismert, hogy a maradék független megyei napilapokat megvásárolták a független külföldi tulajdonosaiktól” – jelentette ki Szigetvári Viktor.

A demonstrációt támogatja a Párbeszéd és az MSZP is. Nyakó István, a szocialisták szóvivője szerint alig maradt valami a független magyar sajtóból.

„Ma nem feltétlenül cenzorokat küldenek ki és lapokat tiltanak be, hanem felvásárolja őket egy Fidesz nevű monopólium közpénzből finanszírozva, látjuk Mészáros Lőrincet és azt az amerikai vállalkozót, aki nem Soros, hanem Andy Vajna, hogy állami támogatással, állami bankokon keresztül vagy uniós pénzeken felvásárolnak médiumokat, és vagy megszüntetik, mint a Népszabadságot, vagy bedarálják, mint az Origót vagy a TV2-t” – vélekedett az MSZP-s politikus.

Az LMP nem kívánt csatlakozni a tüntetéshez. „Azt gondoljuk, hogy politikai demonstrációra ezt a nemzeti ünnepet nem kellene felhasználni, de természetesen a tagjaink, vezetőink saját személyes szimpátiájuk alapján magánszemélyként, ha gondolják, részt vesznek ezen a megmozduláson, de az LMP mint párt nem vesz benne részt” – indokolt Ábrahám Júlia elnökségi tag.

„Neki nem a KDNP-ben volt a helye, hanem ott, ahol most felszólal” – ez a véleménye Hollik Istvánnak volt párttársáról. A KDNP-ből nemrég kilépett Lukácsi Katalin is felszólal az ellenzéki tüntetésen. A kormánypárti képviselő szerint az ellenzéki pártok politikai célokra használják fel az ünnepet.

„Magyarország jogállam, mindenki olyan tüntetést és olyan megemlékezést tart, amilyet akar. A Fidesz–KDNP az államalapítóra, Szent Istvánra fog emlékezni, mi nem fogjuk felhasználni az ünnepet arra, hogy pártpolitikai pecsenyéket sütögessünk, sajnálom egyébként, hogy az ellenzékiek erre vetemednek” – jelentette ki Hollik István.

Szigetvári szerint éppen a demonstrálók követik Szent István örökségét: „aki ma kiáll a szabadság a függetlenség mellett az méltán képviseli Szent István örökségét. Az együtt sosem vitatja el a fidesznek, a jobbiknak és másoknak a nemzethez való tartozását, de nem tűrjük, hogy ők elvitatják a miénket, ezért nemzeti ünnepen kell hogy tüntessünk.”

A vasárnapi megmozdulásra a szervezők több ezer embert várnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!