2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Sziget: keményen megvámolják a vendéglátó egységeket

2017. augusztus 3., csütörtök 23:24, frissítve: péntek 07:56

Csak a fesztivál végén mondanak pontos számot a szervezők a Sziget idei költségeiről. Azt viszont elárulták, hogy a fellépők gázsija a költségvetés felét viszi el. A kártyás fizetőrendszer kiépítése és üzemeltetése sokba kerülhet, az alkoholt is kínáló vendéglátósoktól a forgalom csaknem felét kérik el helypénzként.

A Nagyszínpadon Pink lesz a sztárvendég, a Grammy-díjas amerikai énekes koncertje nyitja a 25. Sziget Fesztivált augusztus 9-én este. A bérletesek napokkal korábban letáborozhatnak a Hajógyári-szigeten – némi felárért. Ha rádobnak 15 ezer forintot a 99 ezer forintos hetijegyre, akkor már vasárnap beköltözhetnek, és kimazsolázhatják a legjobb sátorhelyeket.

„A kereskedelmi mennyiségű folyadékok bevitelét korlátozzuk, ennek kereskedelmi okai vannak, de természetesen ezt a hőségriasztás fokától függően különböző szinteken és kategóriákban feloldjuk. Amennyiben a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben, akkor a mi részünkről is történik vízosztás. Egyébként, normál üzemben is, azokon a tömegtartózkodású helyszíneken, ahol fokozott kockázat van, vagy egy időben sok ember tartózkodik – például a nagyszínpad frontja, vagy azok a helyszínek, ahol egyszerre sokan vannak – ott egyébként is szoktunk vizet osztani. Illetve a bejáratoknál és a közlekedő utakon van külön párahűtéses rendszer” – közölte Benis Dániel technikai rendező.

A leggyakrabban fogyasztott italoknál idén sincs árverseny, egy félliteres ásványvízért 500, egy korsó csapolt sörért pedig 700 forintot kérnek majd egységesen. Készpénzzel nem lehet fizetni, csak paypassos bankkártyával, mobiltelefonon tárolt digitális pénztárcával vagy a fesztivál saját feltöltős kártyájával.

„Körülbelül száz ételt értékesítő egység van és körülbelül ugyanennyi bár, ahol alkoholos italokat lehet vásárolni. Más a forgalmi százalék mértéke az alkoholos italoknál és más az ételeknél. Egy olyan százalék van meghatározva, ami magában foglalja egyébként a teljes készpénzmentes fizetési rendszernek a költségét is, tehát ezt nyilvánvalóan fedezni kell. Ezt a vendéglátás forgalmából fedezzük, úgyhogy ilyen módon az ételes egységek 25 százalékot adnak le a bruttó forgalmukból, az italosok pedig 42-t” – mondta Kádár Tamás, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

A fesztiválon hatszáz orvos és ápoló teljesít szolgálatot. „A Szigeten 9 szektorban, 3 fős elsősegélynyújtó járőrök, időnként 4 fős biztonsági személyzettel kiegészített járőrök teljesítenek szolgálatot. Megpróbálják egyrészről a segítséget közel vinni a látogatókhoz, másrészről felismerni azokat a szituációkat, amelyek egészségügyi kockázatot jelentenek” – mondta Szeles Géza, a Helperek Egyesület elnöke.

A napijegy 22 500 forintba kerül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!