2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szeviép-ügy: félmilliárdot játszottak át a szocialistákhoz?

2016. június 27., hétfő 16:05, frissítve: hétfő 16:05

Csaknem 500 millió forint vándorolhatott a szegedi szocialistákhoz és köreikhez 2008 és 2010 között Szabó Bálint szerint.

A Szeviép Zrt. károsult alvállalkozóinak képviselője azt mondta: a bíróságon folyó büntetőügyben kiderült, hogy míg az építőipari cég milliárdokat nem fizetett ki az alvállalkozóinak több nagy beruházás során, addig kölcsönökkel segítette az anyacéghez tartozó kisebb cégeit, többek között azt, ahol Ujhelyi István szocialista politikus egykori sofőrje volt az igazgató.

„Úgy gondolom, napnál világosabb, hogy mi zajlik Szegeden. A szegedi uniós beruházásokat kivétel nélkül a Szeviép Zrt. vitte el. A Szeviép Zrt. az alvállalkozókkal megcsináltatta a munkát, az alvállalkozókat nem fizette ki, helyette kitolta Ujhelyi István sofőrjének a pénzeket. És 2008-tól egészen a 2010-es országgyűlési választásig heti, havi rendszerességgel milliós és tízmilliós nagyságrendekkel összességében mintegy félmilliárd forintot talicskáztak ki ebből a cégcsoportból. Konkrétan az összefüggést látva – a szegedi és uniós közpénzekből – úgy gondolom, teljesen egyértelmű, hogy Szegeden burkolt és tiltott pártfinanszírozás valósult meg” – fogalmazott Szabó Bálint.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!