2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Bayer show 00:05

Széttépik az iratokat és Budapestre tartanak a menekültek

2015. július 14., kedd 17:50, frissítve: szerda 07:08

Ismét csaknem 1000 határsértőt fogtak el 24 óra alatt a rendőrök és a mezőőrök Csongrád megye térségében. Legtöbbjük Budapest felé veszi az irányt, ahol már több pályaudvaron is önkéntesek várják őket.

Csongrád megyében a határ melletti utak mentén rengeteg migráns gyalogol, de a települések központjaiban is megjelentek már. „Kevesen vagyunk, nagy a terület, ők egyre többen jönnek, igazából tízfelé kellene szakadni, mert csörög a telefon, hogy itt vannak, ott vannak, de most itt őrizzük őket, akkor már menni kellene másik helyre, bementek a tanyára. Mindenhova nem érünk oda, amelyik sürgősebb vagy fontosabb ügy, odamegyünk először” – mondta az ásotthalmi mezőőr.

A menekültek közül sokan – miután átértek a határon – széttépik irataikat, okmányaikat, hogy ne lehessen beazonosítani őket és így könnyebben juthassanak menekültstátuszhoz.

Az elmúlt 24 órában ismét több százan lépték át illegálisan a zöldhatárt. Az egyik nő azt mondta, több mint két hónapja indult el Afganisztánból, Németországba akar eljutni, férjével Belgiumban találkozna.

A menekültek egy része Budapest felé veszi az irányt. A Nyugati pályaudvarnál önkéntesek várják a migránsokat.

„Budapesten nagyon sokan haladnak át, napi több száz fő az, aki Budapestre érkezik. Ma kaptam az információt, hogy már nemcsak Szegedről és Nyírbátorból érkeznek friss papírral ellátott bevándorlók, hanem Pécsről is. Pécsről például Debrecenbe irányítják őket, Nyírbátorból Vámosszabadiba azokat, akik hozzánk érkeznek, és nagyon-nagyon sokan vannak. Általában fiatalok, javarészt fiatalok, fiatal férfiak” – mondta a Migration Aid szóvivője, Zsohár Zsuzsanna.

Az önkéntesek Afganisztánban és Pakisztánban is használt nyelvekre lefordított szórólapokat osztanak a migránsok között és útba igazítják őket a befogadóállomásokra. Azt, hogy innen hova mennek az illegális bevándorlók, már nem tudják követni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!