Szerelemféltésből gyilkolhatott a rendőr

LM, WA, 2012. július 6., péntek 10:11, frissítve: péntek 13:09
Szerelemféltés állhat a Szigetszentmiklóson történt rendőrgyilkosság mögött – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója.

Egy rendőr meghalt, egy másik pedig életveszélyesen megsebesült eddig tisztázatlan körülmények között Szigetszentmiklóson. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársát egy bejelentés után találták meg lakásukon, ahol a két egyenruhás együtt élt. A helyszínt már hajnalban ellepték a rendőrök, amikor a tragédia feltehetően történt. Egyelőre az sem ismert, hogy ki tehetett bejelentést.

Fotó: MTI

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MR1-Kossuth rádió 180 perc című műsorában megerősítette: a tragédia hátterében szerelemféltés állt. Kállai Gábor beszámolt arról, hogy éjszaka találkozott a nő és a férfi, akik korábban kapcsolatban voltak. Az eddigi adatok szerint vélhetően egyikük helyre akarta állítani a kapcsolatukat, ez vezetett a bűncselekményhez. A nővel sok késszúrással végzett a férfi, majd maga ellen fordította a kést, és többször a mellkasába szúrta. Kállai Gábor elmondta: a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, de már stabil állapotban van.

Nyomozóként dolgoztak


Az ügyészség közben megindította az eljárást a férfival szemben. Kállai Gábor azt is közölte: a 35 éves nő és a férfi is a szigetszentmiklósi rendőrség hivatásos nyomozója volt.

Pintér már délutánra pontos információkat vár

Pintér Sándor belügyminiszter még a délután folyamán pontos információkat vár a helyszínről. A belügyminiszter péntek délelőtt rendőröknek adott át önkormányzati tulajdonú lakásokat Budapesten. A sajtótájékoztatón a gyilkossággal kapcsolatban azt mondta: „valószínű, magánéleti problémára keresték így a megoldást, ami nagyon helytelen”. Mint hozzátette, nagyon bízik abban, hogy még délután pontos információkat kapnak a helyszínről és talán kihallgatható állapotba kerül az ügy életben maradt sérültje is.

A Hír TV helyszíni tudósítója arról is beszámolt, hogy továbbra is tart a helyszíni szemle, a lépcsőházat két rendőr őrzi, és két újabb nyomozó is érkezett.

Egy a házban lakó idős úr elmondta, a pár már több éve élt ott, de viszonyuk megromlott, és a férfi elköltözött. Ő úgy tudja, egy 4-5 éves gyermekük is van.

Fotó: MTI

 

Fotó: MTI
Forrás: Hír TV, MTI
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés