Szerb színekben folytatja a kajakfenomén

NT, 2012. szeptember 20., csütörtök 16:50
Szerb színekben folytatja pályafutását a hétszeres kajakvilágbajnok, Benedek Dalma. A Nemzeti Sport értesülése szerint a sportoló férje révén lehet szerb állampolgár, az erről szóló okmányokat pedig már eljuttatta a magyar szövetségnek.

Fábiánné Rozsnyói Katalin versenyzője azért válthat országot, mert lemaradt az elmúlt három olimpiáról, holott a játékok előtt mind a három világbajnok női négyesnek tagja volt. A női kajaknégyes Londonban aranyérmet szerzett.

Legutóbb Janics Natasával kapcsolatban hozták elő, hogy ismét szerb színekben versenyez tovább. A Hír Televízió információi szerint aztán a sportoló cáfolta ezeket a híreket.

A londoni olimpián Janics Kovács Katalinnal úgy állt rajthoz a női 500 méteres kajak kettes versenyen, hogy 2004-ben és 2008-ban is aranyérmes volt, végül másodikként értek célba. Mivel a válogatókon mindenkit megvert, 200 méter egyéniben is ő indult, ebben a számban bronzig jutott. Saját teljesítményével egyik alkalommal sem volt megelégedve, azt nyilatkozta, túl sokat versenyzett az utóbbi időszakban. Hazánk első helyen végzett a londoni éremtáblázaton kajak-kenuban.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés