2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Állítják: őszre átalakítják a Klik-et

2016. február 16., kedd 17:00, frissítve: kedd 19:59

Szeptemberig átalakítja a Klik működését a szaktárca – az oktatási államtitkár szerint. Közben a kormány képviselői nélkül egyeztet kedden délután a Civil Közoktatási Platform a köznevelés helyzetéről.

Palkovics László azt mondta: elképzelhető, hogy a tankerületek működését a régiókhoz igazítják. Az államtitkár hozzátette: a pedagógusok sztrájkbizottsága által megfogalmazott 25 pontból három – a kötelező óraszámok csökkentése, az órakedvezmény visszaállítása és a minőségi munkavégzésért járó pótlék – összesen mintegy 18 százalékos fizetésemelést jelentene, amelyre jelenleg nincs pénz.

„Együttesen 17,5 százalékpont, ami ebből a két pontból számítható. Azt gondolom, hogy ez konzervatív számítás, hiszen ehhez még hozzáadom a különböző pótlékokból, osztályfőnöki pótlékból járó egyéb összeget, tehát ez a 18 százalék. Ez direkt módon jövedelemnövekedési követelményt jelent” – mondta Palkovics László oktatási államtitkár.

Mindenki tudja, hogy mi a gond

A kormány képviselői nélkül egyeztet kedden délután a Civil Közoktatási Platform a köznevelés helyzetéről. Az esemény mindegy fél órán át volt sajtónyilvános, a Hír TV tudósítója azt mondta: több mint 40 szakmai, és az oktatással kapcsolatos szervezet képviseltette magát. Az álláspontjuk az, hogy egy kétoldalú asztalra van szükség, amelynek egyik oldalán ők ülnek, a másikon a kormányzat. Hangsúlyozták, nem panasznapot tartanak, azért sem, mert mindenki tisztában van a köznevelésben és a közoktatásban tapasztalható problémákkal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!