2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Szentkirályi Alexandra: Nem tudják eltántorítani a kormányt a fiatalok és a családok támogatásától

A családtámogatás rendszerét a baloldal az első pillanattól támadta, de sem a baloldal, sem a háború okozta nehézségek nem tudják eltántorítani a kormányt attól, hogy támogassa a fiatalokat és a családokat, mert ők jelentik Magyarország jövőjét - közölte a kormányszóvivő vasárnap a Facebook-oldalán.

  • Szentkirályi Alexandra: Nem tudják eltántorítani a kormányt a fiatalok és a családok támogatásától

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán megosztott videóban kiemelte: a magyar családtámogatási rendszer Európában egyedülálló. Egymásra épülő lépésekben segítik a fiatalokat a munkába állásuk első évétől a családalapításon át az otthonteremtésig.

A legfiatalabbak életkezdését a 25 év alattiak szja-mentességével támogatja a kormány, 330 ezer pályakezdő és tanulmányai mellett munkát vállaló fiatal életét teszi könnyebbé ez a jelentős adócsökkentés. Ezzel 240 milliárd forint maradt az érintetteknél - tette hozzá.

A családalapítás első lépéseként az első házasok adókedvezményét is megkapják a magyar fiatalok. A házasságkötések száma emelkedett, a kormány családtámogatási intézkedései hatékonyak - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A gyermekek érkezését is tervezhetik a fiatalok, a babaváráshoz szabadon felhasználható kamatmentes kölcsönt igényelhetnek, ami a gyermekek születése után támogatássá alakul - tette hozzá.

"Továbbra is számíthatnak ránk a fiatalok, a támogatásokat megőrizzük, a fiatalokat segítjük a pályakezdés és a családalapítás éveiben is" - emelte ki Szentkirályi Alexandra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Szombaton tetőzik a Duna Budapesten + videó

Radar – Szombaton tetőzik a Duna Budapesten + videó

A szakemberek és a civilek összefogva, egységes erővel harcolnak az elmúlt évek legsúlyosabb áradása ellen. A Duna sorra tetőzik a hazai települések mentén, ma Komáromban és Esztergomban , szombaton pedig Budapesten lehet a legmagasabb vízállásra számítani.
Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Hatalmas víztömeggel megérkezett az ár Budapestre, a védekezés most a legintenzívebb, Karácsony Gergelyt ugyanakkor a jelek szerint nem ragadta magával a tettvágy. A főpolgármester a római-parti mobli gát ügyében az ATV-nek úgy fogalmazott: a védművet előbb-utóbb meg kell csinálni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!