2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Inkasszó és tartozás: nagy a baj

2016. július 29., péntek 09:21, frissítve: péntek 11:06

Míg az egyik minisztérium inkasszót vetne ki 61 millió forint értékben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-re, egy másik tárca hónapok óta több százmillióval tartozik neki.

A szegedi önkormányzati cég végzi a lakossági hulladékgyűjtést, de április óta nem kap pénzt érte az állami kukaholdingtól, emiatt viszont nem tudja befizetni a szemétlerakási illetéket. Az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta: ha az állam hozzáfér az önkormányzati cég pénzéhez, csak városi pénzt tud leemelni. Szabó Sándor szerint ha ez megtörténik, olyan kötelező feladatokra adott forrást veszít a társaság, mint a park-, út-, játszótér- és temető-karbantartás.

„Ez problémát jelenthet nemcsak Szegeden, hanem az országban lévő más hulladékgazdálkodással foglalkozó cégek is, hiszen nincsenek vegytiszta hulladékgazdálkodási cégek. Olyan cégek vannak, amelyek egyéb közfeladatot, önkormányzati faladatot ellátnak. Az, hogy a két minisztérium egymással nem beszél, nem kommunikál, önmagában felháborító, bár láttunk más hasonló példákat, hiszen az egész kormányzás így működik ma” – mondta a szegedi országgyűlési képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!