2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Szemerey, Csányi és Spéder neve is szerepel a panamai iratokban

,

2016. május 4., szerda 21:12, frissítve: szerda 21:25

Matolcsy György unokatestvérének neve is szerepel a panamai iratokban.

A Direkt36 nevű portál szerint az mnb-s alapítványi botrányban is érintett Szemerey Tamás egy Brit Virgin-szigeteken bejegyzett offshore cégnek volt a tulajdonosa 2010-ig.

Az üzletember állítólag erről nem szólt Matolcsy Györgynek, mert nem szokott beszámolni üzleti ügyeiről az unokatestvéreinek. Szemerey Növekedési Hitel Bankja egyébként, amelynél a jegybanki alapítványok több tíz milliárdos betéteiket tartják a jegybankinál alacsonyabb kamatra, úgy tűnik, leginkább a rokonsághoz köthető cégeket hitelezik.

A 444.hu írása szerint ők finanszírozták Matolcsy fiának a bútorgyárvásárlását, a Szemerey Tamáshoz köthető társaságok pedig csaknem 2 milliárd forintos hitelhez jutottak. A káros környezeti hatásai miatt bírált balatoni kikötőfejlesztésre is a Növekedési Hitel Banktól ment a pénz.

Igen népszerű a svájci kisváros

Egy festői svájci kisvárosban van állandó lakcíme több magyar üzletembernek – írja a Világgazdaság. Appenzellbe van bejelentve Csányi Attila, Csányi Sándor fia és a Bonafarm-csoport vezetője, Zsuga János, a Molhoz tartozó FGSZ Földgázszállító első embere, Erős János volt MFB-vezető és ifj. Ádámosi György, az Appeninn Nyrt. elnöke. A lap szerint mind a négy érintett valamilyen módon kötődik az OTP elnökéhez. Svájci lakcímre ottani cégalapítás miatt lehet szükség. Adószakértők szerint ennek révén akár az adózás is elkerülhető, vagy Magyarországon láthatatlanná lehet tenni a vagyon egy részét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!